Ο κίνδυνος της αυξημένης χοληστερίνης όμως καραδοκεί και δεν μπορούμε παρά να αναρωτήθούμε «Πόσα αβγά μπορούμε να τρώμε τελικά κάθε μέρα;».
Μπορεί η χοληστερόλη σαν λέξη να έχει αρνητική χροιά, καθώς μάς φέρνει στο νου εμφράγματα, ωστόσο είναι αρκετά σημαντική για το σώμα μας, καθώς χρησιμοποιείται για την παραγωγή ορμονών, για τη παροχή ενέργειας και για την λειτουργία του νευρικού συστήματος. Τα αυξημένα επίπεδα της στο αίμα είναι το πρόβλημα, καθώς μπορούν να προκαλέσουν πολλές ασθένειες. Σύμφωνα με τους γιατρούς όμως μόνο το 1/3 της χοληστερίνης που κυκλοφορεί στο αίμα προέρχεται από τις τροφές. Με άλλα λόγια αυτό που αυξάνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα είναι η κατανάλωση κορεσμένου λίπους και όχι η πρόσληψη της από τις τροφές.
Και επανερχόμαστε στο αρχικό μας ερώτημα σχετικά με το πόσα αβγά μπορούμε τελικά να τρώμε την ημέρα. Τελικά πόσα αβγά μπορούμε να τρώμε την εβδομάδα; Η διαιτολόγος και συγγραφέας του The Small Change Diet, Κέρι Γκανς συστήνει την κατανάλωση 1-2 αβγών την ημέρα, αρκεί η διατροφή μας στο σύνολό της να είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά. Εκείνοι που έχουν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, καλό να περιορίζουν την κατανάλωση αβγών σε 3-4 την εβδομάδα.
Όσο αφορά στα παιδιά, καλό είναι να καταναλώνουν 4 με 5 αβγά την εβδομάδα. Ο κρόκος σε ένα βρέφος προστίθεται μετά τον 8ο μήνα, ενώ το ασπράδι μετά το πρώτο έτος, γιατί έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση αλλεργιών. Καλό είναι βέβαια πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για την ακριβή ποσότητα αβγών που μπορείτε να καταναλώνετε κάθε μέρα.
(olivemagazine – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καθοριστικό το 2026 για το αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης – Τι θα διαθέτει ο νέος αερολιμένας
- Ποιός είναι ο νικητής της…τούμπας; Επικό βίντεο
- ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Δευτέρα για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Οι βασικοί άξονες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου
- Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε 750.000 νοικοκυριά στο Κίεβο
- Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου
- Hράκλειο: Συνελήφθη 35χρονος που διέπραξε τρεις κλοπές
- Πέθανε η Μπριζίτ Μπαρντό σε ηλικία 91 ετών
- Αυτή είναι η κατάσταση στο πολυπολιτισμικό Παρίσι, vid
- Εντυπωσιακό βίντεο από το χιόνι που πέφτει στην Times Square, vid









