Πώς θα συνηθίσετε το πρωινό ξύπνημα – Συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν

Το πρωινό ξύπνημα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την παραγωγικότητα, τη διανοητική διαύγεια και τη συνολική ευεξία.


Σταδιακές προσαρμογές: Μην περιμένεις να μεταμορφωθείς ξαφνικά σε πρωινό άτομο μέσα σε μια νύχτα. Ξεκίνησε ρυθμίζοντας το ξυπνητήρι μόλις 15 λεπτά νωρίτερα από τη συνηθισμένη ώρα αφύπνισης και αυξήστε το σταδιακά για αρκετές ημέρες ή εβδομάδες μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή ώρα πρωινού ξυπνήματος. Αυτή η σταδιακή προσέγγιση κάνει την προσαρμογή λιγότερο τρανταχτή (και επίπονη).


Φτιάξτε ένα συνεπές πρόγραμμα ύπνου: Προσπάθησε να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματός σου και διευκολύνει το πρωινό ξύπνημα με φυσικό τρόπο.


Καθιερώστε μια ρουτίνα κατά την ώρα του ύπνου: Ανάπτυξε μια ρουτίνα ύπνου για να σηματοδοτήσετε στο σώμα ότι είναι ώρα χαλάρωσης. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ανάγνωση ενός βιβλίου, ένα ζεστό μπάνιο ή ασκήσεις χαλάρωσης, όπως βαθιές αναπνοές.

Περιορίστε το χρόνο οθόνης πριν από τον ύπνο: Το μπλε φως που εκπέμπουν τα τηλέφωνα, τα tablet και οι υπολογιστές μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σου. Επιδίωξε να αποφεύγεις τις οθόνες τουλάχιστον μία ώρα πριν από τον ύπνο.


Τοπόθερησε το ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι: Τοποθέτησε το ξυπνητήρι ή το τηλέφωνό στην άλλη άκρη του δωματίου, ώστε να πρέπει να σηκωθείτε σωματικά από το κρεβάτι για να το κλείσετε. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο να υποκύψεις στον πειρασμό να πατήσεις το snooze.


Έκθεση στο φυσικό φως: Ανοίξτε τις κουρτίνες το πρωί για να αφήσετε το φυσικό φως να μπει στο δωμάτιό. Το φως του ήλιου βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματος και ξυπνάει με φυσικό τρόπο.


Απόφυγε την καφεΐνη και τα βαριά γεύματα πριν από τον ύπνο: Απόφυγε την κατανάλωση καφεΐνης ή βαριών, πλούσιων τροφών κοντά στην ώρα του ύπνου, καθώς μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σου.


Μείνετε δραστήριοι: Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και να σας διευκολύνει να ξυπνάτε νωρίς. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγετε τις έντονες προπονήσεις ακριβώς πριν από τον ύπνο, καθώς μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.


Μείνε αφοσιωμένοι στο πρόγραμμα που θα φτιάξετε: Η συνέπεια είναι το κλειδί. Επιμένετε στη νέα ώρα αφύπνισης, ακόμη και τις ημέρες που μπαίνετε στον πειρασμό να κοιμηθείτε. Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα θα προσαρμοστεί και το πρωινό ξύπνημα θα γίνει πιο φυσικό.


Βρείτε μια πρωινή ρουτίνα που σας αρέσει: Δημιουργήστε μια πρωινή ρουτίνα που σας ενθουσιάζει. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει άσκηση, ημερολόγιο ή ένα χαλαρό πρωινό. Το να έχετε να κάνετε κάτι για το οποίο ανυπομονείτε μπορεί να σας κάνει το να σηκώνεστε νωρίς από το κρεβάτι πιο δελεαστικό.

(με πληροφορίες από newsbeast. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί