Μέχρι περίπου την ηλικία των 30 ετών το σώμα δημιουργεί νέο οστό πιο γρήγορα από ό,τι διασπά το παλιό οστό.
Καθώς μεγαλώνουμε, και ειδικά οι γυναίκες στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, τα οστά διασπώνται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι σχηματίζονται.
Σύμφωνα με έρευνες οι μισές γυναίκες άνω των 50 ετών και το ένα τέταρτο των ανδρών άνω των 50 ετών θα έχουν κάποιο πρόβλημα στα οστά, λόγω οστεοπόρωσης.
Η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου κάθε μέρα βοηθάει στη διατήρηση της δύναμης των οστών και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Ποια είναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου;
Γαλακτομικά τρόφιμα όπως γάλα, γιαούρτι και τυρί .
Φυτικά γάλατα, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος αμυγδάλου, σόγιας, κάσιους και καρύδας.
Εμπλουτισμένος χυμός πορτοκαλιού.
Φυλλώδη λαχανικά, όπως σπανάκι, λάχανο.
Τόφου με προσθήκη θειικού ασβεστίου.
Αμύγδαλα.
Πώς να βοηθήσετε το σώμα σας να απορροφήσει το ασβέστιο
Συνήθως μπορούμε να απορροφήσουμε μόνο περίπου 500 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου κάθε φορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε απλώς να φάτε ένα μπολ εμπλουτισμένων δημητριακών, να πιείτε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και να είστε ήσυχοι ότι το σώμα σας πήρε την αναγκαία δόση ασβεστίου.
Όταν καταναλώνετε μια σειρά από τροφές πλούσιες σε ασβέστιο ταυτόχρονα, το σώμα δεν μπορεί να το απορροφήσει όλο το ασβέστιο και θα το αποβάλει. Να προτιμάτε να διαχωρίζετε την πρόσληψη ασβεστίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε το σώμα να μπορεί να το επεξεργαστεί σωστά.
Επιπλέον είναι σημαντικί να λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη D κάθε μέρα , καθώς βοηθά το σώμα να απορροφά και να χρησιμοποιεί το ασβέστιο από τις τροφές. Επειδή ποτέ δεν είναι αρκετή η πρόσληψη βιταμίνης D μέσω της διατροφής, επομένως μπορεί να χρειαστείτε ένα συμπλήρωμα. Το ηλιακό φως επιτρέπει στο σώμα να παράγει βιταμίνη D.
Με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να δεχθεί εμπλουτισμένο ουράνιο από το Ιράν
- Ο Πούτιν «δείχνει» ποιό επάγγελμα δεν πρέπει να αντικαταστήσει η τεχνητή νοημοσύνη, vid
- Κιβωτός του Κόσμου: Ένοχος και στο Εφετείο ο π. Αντώνιος – Φυλάκιση 9,5 ετών μετατρέψιμη σε χρηματικό ποσό
- Σοκάρει το ΒΙΝΤΕΟ: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε γυναίκα και δύο παιδιά
- Συνάντηση Μητσοτάκη Ινδού πρωθυπουργού: Η Ελλάδα επιθυμεί να συμμετάσχει στον οικονομικό διάδρομο IMEC
- Παπασταύρου μετά τις δηλώσεις Τραμπ για την Ελλάδα: «Γινόμαστε στρατηγικός εταίρος και για την Αμερική»
- Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
- Μητσοτάκης: «Σύντομα οι ανακοινώσεις για τις απαγορεύσεις στα social media» – Τι είπε για ΤΝ
- Υπόθεση Έπσταϊν: Οι πρώτες δηλώσεις του βασιλιά Καρόλου μετά τη σύλληψη του αδερφού του, Άντριου
- Δωρεάν CRM για λογιστές και φοροτεχνικούς, μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών









