Πώς μπορείτε να βελτιώσετε το πώς και πόσο κοιμάστε, ώστε το σώμα να αποκαθίσταται πλήρως

Το να είστε ξεκούραστοι ενισχύει τη διάθεση και βελτιώνει την ενέργεια, δίνοντάς σας έτσι ένα ξεκίνημα για να πετύχετε τους στόχους σας.Πώς να έχετε έναν σωστό ύπνο


Το σημαντικότερο για τον ξεκούραστο ύπνο είναι όταν μπορείτε να κοιμάστε, συνεχόμενα, τέσσερις έως έξι ώρες κάθε νύχτα. Δεδομένου ότι κάθε κύκλος ύπνου διαρκεί περίπου 90 λεπτά, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται επτά έως οκτώ ώρες σχετικώς αδιάλειπτου ύπνου προκειμένου να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε εύκολα να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας για να έχετε έναν ξεκούραστο ύπνο. Ακολουθούν πέντε επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι ώστε να καταφέρετε να κοιμάστε ποιοτικά το 2024, όπως τους αναφέρει το CNN.

Καθιερώστε ένα πρόγραμμα ύπνου και διατηρείστε το
Καθιερώστε μία συγκεκριμένη ώρα αφύπνισης, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, τις διακοπές ή μετά από μια νύχτα κακού ύπνου, λένε οι ειδικοί. Εάν οι ώρες ύπνου και αφύπνισης αλλάζουν τις καθημερινές ή τα Σαββατοκύριακα, οι ρυθμοί του ύπνου σας δεν είναι οι αναμενόμενοι και το σώμα δεν ξέρει πώς να ανταποκριθεί, δήλωσε στο CNN ο κλινικός ψυχολόγος και ειδικός στον ύπνο Michael Grandner.

Αποφύγετε ορισμένα τρόφιμα και ποτά
Μην καταφεύγετε στο αλκοόλ για να ηρεμήσετε τα νεύρα σας ή να κοιμηθείτε. Το αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε, όμως σας εγκλωβίζει στα ελαφρύτερα στάδια του ύπνου. Το σώμα σας χρειάζεται να βιώσει και τα τρία στάδια του ύπνου -τον ελαφρύ ύπνο, την κατάσταση REM και τον βαθύ ύπνο- για να μπορέσει να αποκατασταθεί πλήρως.

Εκπαιδεύστε τον εγκέφαλό σας να κοιμάται σωστά

Υπάρχουν πολλοί ακόμη τρόποι για να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να κοιμάται συνεχόμενα, όπως η αποφυγή του μπλε φωτός και του θορύβου, τα ζεστά μπάνια. Σημαντικό είναι και η κρεβατοκάμαρα να διατηρείται δροσερή και χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές.

Μην δουλεύετε στην κρεβατοκάμαρα

Όσο φυσιολογικό κι αν σας φαίνεται μερικές φορές να εργάζεστε από το κρεβάτι ή να παίζετε με τα παιδιά σας, αυτό δεν μαθαίνει στον εγκέφαλό σας να βλέπει την κρεβατοκάμαρα ως χώρο ύπνου.

(με πληροφορίες από iefimerida. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί