Πώς μπορείτε με απλές κινήσεις να αξιοποιήσετε καλύτερα τον χώρο στην ντουλάπα σας

Oι περισσότεροι αναφέρουν ότι χρειάζονται περισσότερο χώρο στη ντουλάπα για να χωρέσουν τα πράγματά τους.


Και αν δεν είστε από εκείνους που έχετε ένα ολόκληρο δωμάτιο για τα ρούχα, τις τσάντες και τα παπούτσια, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο στη ντουλάπα και έτσι να αξιοποιήσετε κάθε εκατοστό.

Έξι μυστικά για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο στην ντουλάπα


Εκκαθάριση και ανανέωση


Εάν θέλετε περισσότερο χώρο στην ντουλάπα σας, η εκκαθάριση όσων έχετε ήδη μπορεί να ολοκληρώσει τη δουλειά αμέσως. Αρχικά βγάλτε τα πάντα από την ντουλάπα! Οτιδήποτε δεν σας κάνει ή δεν το έχετε φορέσει για χρόνια, μπορείτε να το δωρίσετε ή να το βάλετε στην ανακύκλωση. Εάν είστε από εκείνους που δυσκολεύονται να πετάξουν πράγματα για συναιθσηματικούς λόγους, σκεφθείτε ότι έτσι θα αναπνεύσουν τα ρούχα που πραγματικά σας ταιριάζουν.

Κρεμάστρες


Η λεπτή μεταξωτή μπλούζα δεν χρειάζεται να είναι κρεμασμένη σε μια χοντρή ξύλινη κρεμάστρα. Επαναξιολογήστε λοιπόν τις κρεμάστρες σας. Ξεφορτωθείτε αυτά τα σύρματα από το στεγνοκαθαριστήριο ή όσες έχουν σπάσει. Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιείτε λεπτές κρεμάστρες και γάντζους. Οι λεπτές κρεμάστρες θα διπλασιάσουν τον χώρο της ντουλάπας σας και θα διατηρήσουν τα ρούχα σας τακτοποιημένα, χωρίς να πέφτουν. Χρησιμοποιήστε επίσης τους γάντζους σε μία κρεμάστρα για να κρεμάσετε ένα ρούχο ή μία ζώνη.

Κουτιά και διαχωριστικά
Τα διαχωριστικά για τα συρτάρια και τις ντουλάπες, μπορούν να σας βοηθήσουν στην οργάνωση και την τακτοποίηση των ρούχων. Η χρήση μιας κρεμαστής οργάνωσης ντουλάπας, όπου θα κρεμάτε π.χ. τα τζιν, καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο.

Χρησιμοποιήστε κάθε τετραγωνικό εκατοστό
Μπορεί να μην πιστεύετε ότι έχετε αρκετό χώρο στην ντουλάπα, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν χρησιμοποιείτε όλο τον χώρο που έχετε. Γάντζοι ή αιωρούμενα ράφια, μπορεί να σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε μικρότερα αντικείμενα, όπως ζώνες ή καπέλα.

Οι εποχές
Δεν χρειάζεται να έχετε άμεση πρόσβαση στο παλτό σας τον Ιούλιο. Οτιδήποτε είναι πολύ εποχιακό μπορεί να αποθηκευτεί σε πλαστικούς κάδους σε χώρους όπως για παράδειγμα κάτω από το κρεβάτι.

Προσθέστε μια επιπλέον μπάρα ή ράφια

Αξιολογήστε τον κατακόρυφο χώρο. Ανάλογα με την ντουλάπα σας και το μήκος των ρούχων σας, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε μια επιπλέον μπάρα ή ίσως μπορεί να χρειάζεται την μπάρα της ντουλάπας σας προς τα πάνω.

(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί