Πώς φεύγει η επίμονη μυρωδιά της ναφθαλίνης από τα ρούχα, τις κουβέρτες και τις ντουλάπες

Πώς θα ξεμυρίσουν τα ρούχα και η ντουλάπα σας από τη ναφθαλίνη.


Η ναφθαλίνη χρησιμοποιείται συχνά για να κρατήσει το σκόρο μακριά από τα ρούχα κι ειδικά τα μάλλινα ενώ αποτρέπει ταυτόχρονα την εμφάνιση μούχλας.

Ωστόσο, η μυρωδιά της είναι ιδιαίτερα έντονη και είναι δύσκολο να φύγει μετά από τα ρούχα, ακόμα κι αν πλυθούν. Μάλιστα μελέτες έχουν δείξει ότι η παρατεταμένη έκθεση στη ναφθαλίνη μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς πονοκεφάλους, ναυτία, ζάλη, κόπωση, έλλειψη όρεξης.


Αφαιρέστε τη μυρωδιά της ναφθαλίνης από τα ρούχα

Στα ρούχα μπορείτε να δοκιμάσετε το εξής: ετοιμάστε ένα διάλυμα από ξίδι και χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ταμπονάρετε τα σημεία των ρούχων που έχουν μυρωδιά ναφθαλίνης. Αφήστε το διάλυμα να καθίσει για λίγο πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Η θερμότητα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση της μυρωδιάς της ναφθαλίνης. Ετσι μπορείτε να σιδερώσετε τα ρούχα ή να τα κρεμάσετε στον ήλιο. Μια άλλη επιλογή είναι να βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο χρησιμοποιώντας ξίδι αντί για απορρυπαντικό ρούχων.

Να θυμάστε ότι η μυρωδιά της ναφθαλίνης μπορεί να χρειαστεί ακόμα και εβδομάδες για να εξαφανιστεί. Φροντίστε λοιπόν να βγάλετε τα ρούχα έγκαιρα είτε για να τα φρεσκάρετε πλένοντάς τα, είτε για να τα αφήσετε να αεριστούν.

Πώς θα αφαιρέστε τη μυρωδιά ναφθαλίνης από τις κουβέρτες

Βάλτε την κουβέρτα σε ένα στεγνωτήριο και επιλέξτε τη λειτουργία «μόνο αέρα». Ο ζεστός αέρας θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της μυρωδιάς. Μπορείτε επίσης να την σιδερώσετε και φυσικά να την αφήσετε για αρκετές ημέρες στον ήλιο.


Πώς μπορείτε να αφαιρέστε τη μυρωδιά ναφθαλίνης από την ντουλάπα

Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά ναφθαλίνης από την ντουλάπα καλό είναι να την καθαρίσετε με ζεστό νερό και στη συνέχεια να τη σκουπίσετε με ένα πανί στο οποίο έχετε ρίξει χυμό λεμονιού.

Επίσης, μπορείτε να βάλετε σε δύο ξεχωριστά μπολ μαγειρική σόδα και καφέ για να απορροφήσουν την έντονη οσμή.

Και η λεβάντα είναι μια καλή επιλογή, ωστόσο φροντίστε πρώτα να έχει φύγει η μυρωδιά της ναφθαλίνης πριν την κρεμάσετε στην ντουλάπα σας.

Με πληροφορίες από mothersblog. gr – jenkinsrestorations. com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί