Ποιοι και γιατί δεν θα πρέπει να τρώνε μέλι;

Μερικοί άνθρωποι καλό θα ήταν να μην καταναλώνουν το μέλι, σύμφωνα με τη διατροφολόγο, Ντάρια Ρουσάκοβα, η οποία αναφέρεται και στη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη της τροφής.

Ειδικότερα, η ειδικός δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Moskva 24 το εξής:

«Προσπαθούμε στον σύγχρονο κόσμο να περιορίσουμε την προσθήκη ζάχαρης στη διατροφή μας. Επομένως, πρέπει να καταναλώνεται πολύ προσεκτικά».

Ακόμα, η Ρουσάκοβα προειδοποίησε ότι οι διαβητικοί δεν πρέπει να καταναλώνουν το μέλι, καθώς αντενδείκνυται για αυτούς λόγω του κινδύνου αύξησης της γλυκόζης στο αίμα.

brown beverage in clear mason jar with sstirrer


Η ειδικός συστήνει το μέλι να συνδυάζεται με γαλακτοκομικά προϊόντα για να εξουδετερώνονται οι υδατάνθρακες και να μην διακόπτεται η παραγωγή ινσουλίνης ώστε να αποφεύγεται η αύξηση της γλυκόζης στο αίμα.

Επιπλέον, η ίδια αναφέρθηκε στη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη του μελιού, η οποία καλό θα ήταν να κυμαίνεται από μία έως δύο κουταλιές της σούπας το πρωί, ώστε το σώμα να έχει χρόνο να «κάψει» αυτούς τους υδατάνθρακες.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, «θα ήταν απαραίτητο να τρώτε πολύ μέλι για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν σε ελάχιστες ποσότητες».


Με πληροφορίες από sputnik/photo unsplash