Ποιό είναι το ρόφημα που «καίει» το σπλαγχνικό λίπος ενώ κοιμάστε

Το σπλαχνικό λίπος μπορεί να είναι επικίνδυνο διότι περιβάλλει τα ζωτικά όργανα που βρίσκονται στην κοιλιακή χώρα, και ίσως συνδέεται με καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.


Ευτυχώς, το κοιλιακό λίπος μπορείτε να το ελέγξετε μέσω της διατροφής σας. Ένα ζεστό ρόφημα έχει αποδειχθεί ότι το «καίει» κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να αποθηκεύσει μια εκπληκτική ποσότητα λίπους, αλλά δεν είναι πάντα ορατό με γυμνό μάτι. Το σπλαγχνικό λίπος προσκολλάται στα όργανα, καθιστώντας το παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη. Η διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, με ένα συγκεκριμένο ρόφημα να συνδέεται με ελπιδοφόρα αποτελέσματα.


Σύμφωνα με μελέτη, οι ερευνητές χορήγησαν καθημερινά ένα ρόφημα που περιείχε 609,3mg κατεχίνης, του βασικού θρεπτικού συστατικού στο τσάι oolong,(πάντρεμα του κλασικού μαύρου και πράσινου τσαγιού)σε συμμετέχοντες για περίοδο 12 εβδομάδων. Οι ερευνητές μέτρησαν την περιοχή που συσσωρεύεται το κοιλιακό λίπος και το σωματικό βάρος στις εβδομάδες μηδέν, οκτώ και δώδεκα της μελέτης. Σύμφωνα με ευρήματα που προέκυψαν, τα ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε κατεχίνες μείωσαν σημαντικά το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, καθώς και το σωματικό λίπος.

Οι ερευνητές έφτασαν λοιπόν στο συμπέρασμα πως: «Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού εμπλουτισμένου με κατεχίνες για 12 εβδομάδες οδήγησε σε απώλεια σπλαγχνικού λίπους σε Κινέζους ενήλικες με υψηλό ποσοστό κοιλιακού σπλαγχνικού λίπους».

Αυτά τα ευρήματα επιβεβαιώθηκαν σε μια παρόμοια μελέτη που έδειξε ότι η κατανάλωση 300 χιλιοστόλιτρων τσαγιού oolong, 4 φορές την ημέρα, θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους να χάσουν ένα κιλό λίπους σε 6 εβδομάδες.

Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι το τσάι το πετυχαίνει αυτό καθώς βελτιώνει τον μεταβολισμό του λίπους στο σώμα. Πράγματι, αποδείχθηκε ότι το τσάι oolong μπορεί να αυξήσει τους μεταβολικούς ρυθμούς κατά 2,9% σε σύγκριση με το νερό. Αυτό ισοδυναμεί με την καύση περίπου 281 θερμίδων την ημέρα, κατά μέσο όρο.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients, έδειξε ότι το τσάι Oolong μπορεί να “καίει” το λίπος ενώ κοιμάστε. Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Καθηγητής Kumpei Tokuyama, είπε: «Όπως όλα τα είδη τσαγιού, το oolong περιέχει καφεΐνη, η οποία επηρεάζει τον μεταβολισμό της ενέργειας αυξάνοντας τους καρδιακούς μας παλμούς. Ωστόσο, μελέτες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί επιπλέον να αυξήσει τη διάσπαση του λίπους, ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις της καφεΐνης. Θέλαμε να εξετάσουμε τις επιπτώσεις της κατανάλωσης oolong έναντι της καφεΐνης μόνο στον μεταβολισμό της ενέργειας και του λίπους σε μια ομάδα υγιών εθελοντών».

Η μελέτη έδειξε ότι το τσάι oolong ενίσχυσε τη διάσπαση του λίπους κατά περίπου 20% σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες ελέγχου. Για να επιτευχθούν αυτά τα αποτελέσματα, τα άτομα έπρεπε να καταναλώνουν 2 φλιτζάνια τσάι την ημέρα. Το πιο ενδιαφέρον σημείο της μελέτης ήταν ότι τα αποτελέσματα απώλειας βάρους συνεχίστηκαν ενώ οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν.

Σίγουρα όμως, απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να προσδιοριστεί η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα του τσαγιού Oolong ως βοήθημα μείωσης του σπλαχνικού λίπους.

(Με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί