• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποιο είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τα αλκοολούχα ποτά; Διατροφολόγος αποκαλύπτει

Ποιο είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τα αλκοολούχα ποτά; Διατροφολόγος αποκαλύπτει

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει τουλάχιστον hangover και έτσι μια διατροφολόγος αποκαλύπτει ποιο είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τέτοια ποτά ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητες συνέπειες στον οργανισμό.

Δεν υπάρχουν πάρτι χωρίς αλκοολούχα ποτά και ένας από τους κύριους κανόνες σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι το να πίνετε με άδειο στομάχι, καθώς ο δυνατός πονοκέφαλος, ακόμα και με ένα σφηνάκι, θα είναι το λιγότερο που ενδεχομένως θα αποκομίσετε.

Έτσι, ούτως ώστε το αλκοόλ να μην έχει τέτοιο αντίκτυπο στο σώμα, η διατροφολόγος, Μαρίνα Μακάσα, συνιστά τα μανιτάρια ως συνοδευτικό των αλκοολούχων ποτών, καθώς αυτή η τροφή περιέχει υψηλή ποσότητα χιτοζάνης, η οποία είνσι μια φυσική ουσία που έχει πολλές ιδιότητες όπως η απορρόφηση του αλκοόλ.

Η ίδια, σύμφωνα με το mskagency.ru, υποστήριξε ότι η χιτοζάνη είναι μέρος των αδιάλυτων διατροφικών ινών, οπότε πάρα πολλά μανιτάρια θα έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό.

Συγκεκριμένα, η Μακάσα τόνισε:

«Δεν είναι απαραίτητο να τρώτε περισσότερα από 300 γραμμάρια μανιταριών την ημέρα, καθώς είναι μεγάλο βάρος για το πεπτικό σύστημα. Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα είναι 100-150 γραμμάρια».

sputnik/photo unsplash