Ποια είναι τα σημάδια που σας δείχνουν ότι το κοτόπουλο έχει χαλάσει

Το κοτόπουλο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο κυρίως για όσους θέλουν να χάσουν περιττό βάρος, καθώς επίσης και όσους θέλουν να τονώσουν τον μυϊκό τους ιστό, όπως οι αθλητές

Ένας επιπλέον λόγος, βέβαια, είναι η γεύση του μαγειρεμένου κοτόπουλου, αφού τόσο στην σχάρα, όσο και στον φούρνο, είναι εξίσου απολαυστικό.

Μάλιστα, το κοτόπουλο είναι μια πολύ καλή πηγή άπαχης πρωτεΐνης, σιδήρου και βιταμίνης Β12, ενώ ανήκει στην κατηγορία των λευκών κρεάτων, όπως είναι η γαλοπούλα, η πάπια, η χήνα, καθώς και τα ψάρια.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε σχετικά με το μαγείρεμα του κοτόπουλου, αλλά και ορισμένα σημάδια που σας προειδοποιούν ότι έχει χαλάσει.

Προσέξτε το χρώμα του
Το ωμό κοτόπουλο έχει ροζ χρώμα και λευκές ραβδώσεις, που είναι λωρίδες λίπους (λιπαρά) στο κρέας. Σε περίπτωση, επομένως, που παρατηρήσετε ότι το χρώμα του κοτόπουλου έχει γίνει κίτρινο, τότε, σημαίνει ότι έχει αλλοιωθεί, οπότε δεν πρέπει να το καταναλώσετε. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και στο ενδεχόμενο να εντοπίσετε πράσινο χρώμα, κάτι που συνεπάγεται ότι έχει «πιάσει» μούχλα. Μπορεί να θεωρείται ασφαλές εάν αφαιρέσουμε τον εν λόγω μύκητα κυρίως από την εξωτερική επιφάνεια των τυριών και στην συνέχεια να τα καταναλώσουμε, ωστόσο, αναφορικά με το κοτόπουλο, θα πρέπει να το πετάξετε άμεσα στα σκουπίδια, ώστε να αποφύγετε τις στοματικές διαταραχές.

Προσέξτε την άσχημη μυρωδιά
Ένα άλλο σημάδι που σας δείχνει ότι το κοτόπουλο έχει χαλάσει είναι η άσχημη μυρωδιά. Αυτό μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που το έχετε ξεχάσει αρκετές ημέρες στο ψυγείο (συντήρηση) και έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης του κοτόπουλου. Κατά την τοποθέτηση του, βέβαια, στην κατάψυξη υπάρχει περιθώριο διατήρησης του για περισσότερο διάστημα, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μην πλένετε το κοτόπουλο
Μια λανθασμένη, επίσης, πρακτική που ακολουθούν αρκετά άτομα είναι το γεγονός ότι συνηθίζουν τα πλένουν το ωμό κοτόπουλο, προτού το μαγειρέψουν, με σκοπό να απομακρύνουν τα βακτήρια, όπως είναι η σαλμονέλα.

Προσέξτε την υφή του
Το κοτόπουλο διατηρείται κρύο κατά τη διάρκεια της διανομής σε καταστήματα λιανικής πώλησης για να αποτραπεί η ανάπτυξη βακτηριδίων καθώς και να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του. Επομένως, πρέπει να το αισθάνεστε κρύο στην αφή, όταν το αγοράζετε, αλλά και να μην είναι υπερβολικά κολλώδες ή γλοιώδες.

Αντί, λοιπόν, για το «ξέπλυμα» του κοτόπουλου, είναι προτιμότερο να το «καθαρίσετε» με χαρτί κουζίνας, με σκοπό αφενός το χαρτί να απορροφήσει τα υγρά του κρέατος και αφετέρου να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα εξάπλωσης βακτηρίων στις διάφορες επιφάνειες της κουζίνας, που πρέπει στην συνέχεια να απολυμάνετε.

Επομένως, η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιείτε ειδικό ξύλο ή επιφάνεια κοπής για τα πουλερικά.

(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί