Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να πιείτε τον χυμό σας

Μπορεί τα φρούτα να έχουν πολλές ευεργετικές ικανότητες και να είναι πλούσια σε βιταμίνες, ωστόσο πιθανόν να έχεις ακούσει ότι δεν πρέπει να πίνουμε χυμό φρούτων, το βράδυ

Ο λόγος είναι σημαντικός για αυτό και καλό θα ήταν να προτιμάτε να πίνετε έναν χυμό φρούτων το πρωί, για να σας δώσει ενέργεια και δύναμη. Γενικότερα, πρέπει να αποφύγετε την κατανάλωση εσπεριδοειδών κατά τις βραδινές ώρες, καθώς ενδέχεται να διαταράξει τον ύπνο σας λόγω του αισθήματος της έντονης καούρας που προκαλεί. Λόγω της οξύτητας που έχουν τα συγκεκριμένα φρούτα, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν πόνους στην κοιλιά, και να χαλάσουν την ποιότητα του ύπνου σας.

Ποια είναι καλύτερη ώρα για να απολαύσεις τον χυμό σου
Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για ένα φυσικό χυμό σύμφωνα και με τους ειδικούς. Ενεργοποιεί το μυαλό, αυξάνοντας την πνευματική εγρήγορση και την ικανότητα συγκέντρωση της προσοχής.

Είναι σημαντικό ωστόσο να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να πίνουμε χυμό φρούτων και ειδικά πορτοκάλι με άδειο στομάχι αφού μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο πεπτικό. Ιδανικά αν νιώσεις πως η κατανάλωση του το πρωί σου δημιουργεί δυσφορία μπορείς να τον καταναλώσεις, ως ένα από τα πέντε γεύματα της ημέρας για την καλή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού. Χωρίς να έχεις άδειο στομάχι δηλαδή αλλά χωρίς να συνδυάζεται και με άλλες τροφές.

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε χυμό το βράδυ

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, οι χυμοί που πίνουμε τη νύχτα, αυτόματα αποθηκεύονται με τη μορφή λίπους. Αυτό το γεγονός παρέχει ένα καλό κίνητρο για να σταματήσετε να πίνεται χυμό, αφού δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Παρ’όλα αυτά η πεποίθηση αυτή έχει καταρριφθεί από κάποιους, που υποστηρίζουν ότι η ώρα δεν έχει σημασία, αλλά η καθημερινή συνολική πρόσληψη θερμίδων.

(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί