Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να ανεβείτε στη ζυγαριά – Τέσσερις συμβουλές για πιο ακριβείς μετρήσεις

Πολλοί είναι αυτοί που ανεβαίνουν στη ζυγαριά με αγωνία για το τι θα δείξει.


Σημαντικό όμως είναι να φροντίζετε να ελέγξετε το σωματικό σας βάρος την κατάλληλη στιγμή. Όπως σημειώνει η Αμερικανική Εταιρεία Φυσιολογίας, το αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες δεν θα είναι το ίδιο με το βράδυ, οπότε η κατανάλωση τροφής συνήθως περιορίζεται, ενώ μεσολαβεί και η απώλεια νερού μέσω της εφίδρωσης και της αναπνοής.

Καλό λοιπόν είναι να ανεβαίνετε στη ζυγαριά τις ώρες της ημέρας που τα αποτελέσματα που θα πάρετε θα είναι περισσότερο ακριβή.

Το σωστό timing

Η ακριβέστερη ένδειξη από τη ζυγαριά θα έρθει το πρωί, μετά τις πρωινές κενώσεις και πριν το πρωινό ή την πρώτη γουλιά νερό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρωί είναι η καλύτερη στιγμή επειδή το σώμα είχε την ευκαιρία να χωνέψει ό,τι καταναλώθηκε την προηγούμενη ημέρα, κρατώντας το στομάχι άδειο.

Πέραν της ιδανικής ώρα για το ζύγισμα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που εγγυώνται ακριβείς ενδείξεις σε τακτική βάση, κάτι αναγκαίο εάν έχετε μπει στη διαδικασία παρακολούθησης της προόδου της απώλειας ή της αύξησης του βάρους σας όπως να:

ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα την ίδια ώρα της ημέρας
διατηρείτε τη ζυγαριά σας σε σταθερή, επίπεδη επιφάνεια
στέκεστε ξυπόλητοι στη ζυγαριά, κατανέμοντας ομοιόμορφα το βάρος σας και στα δύο πόδια
φοράτε λίγα έως καθόλου ρούχα όταν ζυγίζεστε, ωστόσο ό,τι κι αν αποφασίσετε, θα πρέπει να το τηρείτε κάθε φορά που ζυγίζεστε.


Πότε να… πάρετε διαζύγιο από τη ζυγαριά

Όπως και για κάθε σχέση που μπορεί να γίνει τοξική, εάν νιώσετε ότι η ζυγαριά έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή σας, μη διστάσετε να την αποχαιρετίσετε.

Επομένως, ίσως να έφτασε η στιγμή αν το ζύγισμα οδηγεί σε:

αρνητικές σκέψεις
μη ασφαλείς ή ανθυγιεινές συνήθειες
τακτικό άγχος ή θλίψη
και σίγουρα αν πάσχετε από κάποια διατροφική διαταραχή, είστε στο αρχικό της στάδιο είτε την ξεπερνάτε.

(με πληροφορίες από ygeiamou. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί