ΠΟΕΔΗΝ: Σε εξέλιξη η μεγάλη κινητοποίηση κατά των αναστολών ενόψει ΔΕΘ – BINTEO

Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να σταματήσουν οι αναστολές και η υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς,

ζητούν μεταξύ άλλων υγειονομικοί που συμμετέχουν αυτήν την ώρα στην καθιερωμένη πλέον κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, ενόψει της ΔΕΘ.

Υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν από τις 8:00 το πρωί έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους εργαζόμενοι από νοσοκομεία της Μακεδονίας και στη συνέχεια με πορεία που θα πραγματοποιήσουν μέσω της Λεωφόρος στρατού και της οδού Εγνατίας αναμένεται να καταλήξουν έξω από το ΥΜΑΘ.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός ανέφερε ότι αυτό το διάστημα με τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι πολύ ανησυχητικά χρειαζόταν συγκέντρωση δυνάμεων και όχι αναστολές εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους που τους είχε τόσο μεγάλη ανάγκη το σύστημα υγείας.

Είπε πως αυτοί που τέθηκαν τελικά σε αναστολή είναι περίπου 7200, περίπου 1500 είναι με αναρρωτικές και περιμένουν να περάσουν από επιτροπή ενώ σημείωσε ότι 500 εργαζόμενοι ανεμβολίαστοι που έπρεπε ήδη να είναι σε αναστολή, ακόμα περιμένουν τις σχετικές αποφάσεις που έπρεπε ήδη να έχουν βγει, γεγονός όπως τόνισε, που εγείρει ερωτήματα για επιλεκτική μεταχείριση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τέλος εκτίμησε ότι τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι περίπου 200, και έκανε γνωστή πρόταση που κατέθεσε στον υπουργό υγείας ώστε να υποβληθούν όλοι σε τεστ αντισωμάτων για να αποδειχθεί και πόσοι έχουν κάνει πραγματικά το εμβόλιο, ενώ ζήτησε όσοι βρεθούν με πλαστά να απολυθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Σύμφωνα επίσης με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός υπήρξαν χίλιες συνταξιοδοτήσεις υγειονομικών.

Η πορεία των υγειονομικών αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο από την Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή ,το ρεύμα προς ανατολικά της οποίας, είναι τώρα κλειστό.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι κατασκεύασαν και δύο ομοιώματα λαιμητόμων που θα έχουν μαζί τους στην πορεία, πάνω στις οποίες έχουν αφίσες που θίγουν ζητήματα όπως τα βαρέα, τις προσλήψεις κ.α.

(grtimes)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί