ΠΟΕΔΗΝ: Οι υγειονομικοί ζητούν εξαίρεση από την αναστολή αδειών λόγω εκλογών

Την εξαίρεση από την αναστολή της χορήγησης των κανονικών αδειών στο δημόσιο τομέα, λόγω των εκλογών της 21ης Μαΐου, αιτήθηκε η ΠΟΕΔΗΝ για τον κλάδο των υγειονομικών, με επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, η ΠΟΕΔΗΝ στην επιστολή της επισημαίνει πως με το ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών να είναι πολύ πιθανό, η αναστολή των αδειών αναμένεται να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δείτε την επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ

«Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών αναστέλλονται οι κανονικές άδειες των Δημοσίων υπαλλήλων την προεκλογική περίοδο. Επειδή μπορεί να υπάρξουν και επαναληπτικές Εθνικές εκλογές η αναστολή αδειών θα συνεχισθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν κρίνουμε σκόπιμο να περιλαμβάνει το μέτρο και τους Υγειονομικούς υπαλλήλους, που είναι εντελώς αμέτοχοι στη διαδικασία των Εθνικών εκλογών.

Ως εκ τούτω θα πρέπει με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας να μην ενταχθούν οι Υγειονομικοί στο μέτρο της αναστολής των κανονικών αδειών.

Θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα την τελευταία τριετία λόγω της πανδημίας αναστάλθηκαν οι κανονικές άδειες του Υγειονομικού προσωπικού.

Είναι αδικία, λοιπόν, να μην μπορέσουν μετά τρία χρόνια να πάρουν ένα μέρος της κανονικής άδειας το καλοκαίρι.

Τα Νοσοκομεία οφείλουν μεγάλο μέρος υπολοίπων κανονικών αδειών παρελθόντων ετών στους υπαλλήλους λόγω πανδημίας και θα διευκολυνθούν με το δικαίωμα χορήγησης την προεκλογική περίοδο».

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί