Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, από 1η Φεβρουαρίου λήγει η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 7 μήνες.
Η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις θα διαρκεί επτά μήνες, ωστόσο δεν επηρρεάζεται στους επτά μήνες η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ταξίδια στην Ευρώπη.
Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι περίπου 500.000 άτομα δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση.
Αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων.
Για το πρόβλημα που προέκυψε με τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως όσοι δεν πρόλαβαν να βρουν στα φαρμακεία θα βρουν στις σχολικές μονάδες.
«Οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test, άρα δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων».
Ο κ. Πλεύρης γνωστοποίησε επίσης ότι από Δευτέρα θα διατεθούν 300 κλίνες Covid σε ιδιωτικές κλινικές.
(newsbomb – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ChatGPT …”ανατινάζει” γάμους – Οι περίεργες συμβουλές που “ρίχνουν λάδι στη φωτιά”
- Ηράκλειο: Τη Δευτέρα η απολογία των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια
- “Back to Basics” & “Homing”: Οι καταναλωτές πλέον “ψηφίζουν” σπίτι και όχι εξόδους για ψυχαγωγία
- M.Χαρακόπουλος: «Θα πρέπει να μας γίνει ένα μάθημα η “περιπέτεια” των ΕΛΤΑ»
- Τσεχία: Δεξιός και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου
- Η Κίνα εγκατέστησε φούρνο στον διαστημικό σταθμό – Δείτε βίντεο με τους αστροναύτες να κάνουν μπάρμπεκιου
- Ανήκει εις την Δύσιν η Ελλάδα! Η συνάντηση Μητσοτάκη για την ενέργεια
- Υπέρ της πρότασης να ανακηρυχθεί το 2026 έτος ενότητας των λαών της Ρωσίας ο Πούτιν
- Ανήκουστο! Άνδρας παρενόχλησε στη μέση του δρόμου την πρόεδρο του Μεξικού – Δείτε βίντεο
- Εξάρθρωση συμμορίας που λήστευε ανηλίκους – Προσποιούνταν τους αστυνομικούς









