Περίεργη απόφαση στις ΗΠΑ για τα εμβόλια PFIZER και Moderna

Διαβάστε...

Ο FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) δήλωσε ότι τα μονοσθενή εμβόλια Pfizer και Modena mRNA Covid-19 δεν είναι «πλέον εγκεκριμένα για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες», προκαλώντας εικασίες σχετικά με το γιατί έγινε αυτή η ξαφνική αλλαγή τώρα.

Σε ένα δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, ο FDA αναφέρει ότι τώρα προτείνει δόσεις μόνο δισθενών εμβολίων, τα οποία έχουν δύο στελέχη του ιού σε σύγκριση με το μονοσθενές εμβόλιο με ένα μόνο στέλεχος.

«Τα περισσότερα άτομα, ανάλογα με την ηλικία, που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί με μονοσθενές εμβόλιο για τον COVID-19 και δεν έχουν λάβει ακόμη δόση δισθενούς εμβολίου, μπορεί να λάβουν μία μόνο δόση δισθενούς εμβολίου», ανέφερε ο οργανισμός. «Τα περισσότερα άτομα που έχουν ήδη λάβει μία μόνο δόση του δισθενούς εμβολίου δεν είναι προς το παρόν επιλέξιμα για άλλη δόση».

«Ο FDA σκοπεύει να λάβει αποφάσεις σχετικά με τον μελλοντικό εμβολιασμό αφού λάβει συστάσεις για την σύνθεση του στελέχους του φθινοπώρου σε μια συμβουλευτική επιτροπή τον Ιούνιο», ειπώθηκε.

Η απόφαση του FDA προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Twitter, με τον James O’Keefe να καλεί ακόμη και τους πληροφοριοδότες του FDA να εμφανιστούν για να αποκαλύψουν γιατί ο οργανισμός έκανε την αλλαγή:

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί