Σύμφωνα με πληροφορίες το 6χρονο αγόρι κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρό με τις πληροφορίες του Tempo24.News να αναφέρουν ότι οι παρά τον πόνο τους οι γονείς του πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.
Η τραγική ιστορία ξεκίνησε το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου όταν ο μικρός Θωμάς υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο Γρεβενών όπου οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του και έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Αν και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, δεν βρέθηκε και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.
Το επόμενο βήμα των γιατρών εκεί ήταν να προχωρήσουν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.
Παρά, όμως, τις προσπάθειες των γιατρών ο 6χρονος Θωμάς δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα από τον γονιδιακό έλεγχο στον οποίο προχώρησαν οι γιατροί προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής του 6χρονου.
protothema/ieurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Μητσοτάκης: Με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στηρίζουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης
- Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια το 2025
- Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Β. Κικίλια για το ζήτημα της σχεδίασης του Εθνικού Πλοίου
- Στοματική υγεία: Πρόληψη, ενημέρωση και πολιτικές υγείας απέναντι στην υπερκατανάλωση ζάχαρης
- Τα πιο αλλόκοτα ζώα της φύσης: 10 παράξενες συμπεριφορές τους που δεν θα πιστεύετε
- Καθόλου τυχαία η επίσκεψη που θα γίνει στην Ουγγαρία – Η Δεξιά παίζει τα «ρέστα» της
- Λεπτά που έμοιαζαν με αιώνες! Μαθήτρια παγιδεύτηκε σε κομμάτι πάγου σε ποτάμι της Ρωσίας (BINTEO)
- Ανακαλύφθηκε ειρωνικό μήνυμα 2.000 ετών στα αρχαία Ελληνικά σε σφαίρα σφεντόνας (Photo)
- Οι Βρετανοί δίνουν τις βάσεις τους στις ΗΠΑ για να βομβαρδίζουν το Ιράν
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 24/3 και 25/3 στην Αθήνα για την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση









