Πανικός για το εμβόλιο AZ! «Βροχή» οι ακυρώσεις στην Ελλάδα, vid

Και τώρα τρέχουν...

Με αυξημένη ανησυχία υποδέχονται οι Έλληνες το πόρισμα για το εμβόλιο της AstraZeneca, ακυρώνοντας προγραμματισμένα ραντεβού.

Από την πλευρά τους οι «ειδικοί» παρακαλούν να συνεχίσουν τα εμβόλια.

Όλα αυτά συμβαίνουν μετά την επιβεβαίωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για «πιθανή σύνδεση» του εμβολίου με «εξαιρετικά σπάνια περιστατικά» θρομβώσεων, την ώρα που επιστήμονες εκτός κρατικής επιτροπής προειδοποιούν πως παρενέργειες υπάρχουν και από τα υπόλοιπα εμβόλια (ΕΔΩ).

Μόνο στην Πάτρα, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν μόλις 10 εμβολιασμοί από τους 120 που είχαν προγραμματιστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο, σύμφωνα με τον ιατρικό σύλλογο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί πολίτες ζητούν να αλλάξουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους μιας και δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Σαφώς και μας ανησυχούν οι ακυρώσεις που σημειώνονται σε όλη την Ελλάδα για το εμβόλιο» επισημαίνει σε μέσο ενημέρωσης η Άννα Μαστοράκου, Α’ αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

 «Σε κάθε περίπτωση, η επιτροπή των εμβολιασμών της Ελλάδας πρέπει να εξετάσει το πόρισμα και τις αναφορές σε παρενέργειες. Την ίδια στιγμή ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς γνωρίζει το ιατρικό του ιστορικό και συνεπώς και το αν υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι σε συνδυασμό με ενδεχόμενα νοσήματα που μπορεί να έχει κάποιος», τονίζει μεταξύ άλλων η κα Μαστοράκου.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί