Σχετικά με το ενδεχόμενο να πρέπει να επιβληθεί υποχρεωτική χρήση μάσκας, η κ. Παγώνη ήταν αρνητική, λέγοντας “το υποχρεωτικό στην Ελλάδα έχει αρνητικά αποτελέσματα. Έχουν γίνει οι συστάσεις που πρέπει και ο καθένας ξέρει που θα βάλει την μάσκα του”.
Σχετικά με την έξαρση στα κρούσματα και τους λόγους για τους οποίους νοσούν ακόμη και άνθρωποι που τηρούν τα μέτρα προστασίας, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι “πολλοί νοσούν χωρίς να το καταλάβουν είτε γιατί δεν χρησιμοποιείται σωστά η μάσκα -πρέπει να είναι αποστειρωμένη, να χρησιμοποιείται αντισηπτικό όταν την βάζεις και την βγάζεις- είτε διότι δεν τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς άνθρωποι που είχαν να συναντηθούν δύο χρόνια, όταν συναντιούνται τώρα το καλοκαίρι, όταν συναντιούνται αγκαλιάζονται και έχουν πολύ στενή επαφή”, ενώ ο ιός είναι παρών και καραδοκεί.
Χαρακτήρισε λανθασμένη την σκέψη ή και πρακτική ορισμένων να θεωρούν ότι αν νοσήσουν από covid-19 θα “ξεμπερδέψουν”, αναφέροντας χαρακτηριστικά “Πολλοί λένε “ας νοσήσω για να “ησυχάσω””, όμως δεν είναι έτσι, το 30% των ασθενών έχει long-covid και οι επιπτώσεις είναι πολύ σοβαρές”.
“Από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν μέτρα, από τον Σεπτέμβρη υπάρχουν οι εμβολιασμοί. Πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα για να εμβολιαστούν όσοι έχουνε μειωμένα ή καθόλου αντισώματα για να προστατευθούν”, ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.
Ερωτηθείσα για την κόντρα για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγα 24ώρα αφότου νόσησε με κορονοϊό για δεύτερη φορά, η κ. Παγώνη είπε πως όποιος νοσεί δεν κάνει PCR test όποτε κρίνει ο ίδιος, τονίζοντας πως “δεν θα πει ο κ. Τσίπρας πότε θα γίνει το δεύτερο PCR test, ο γιατρός του θα το πει. Λέμε ότι στις πέντε ημέρες μετά το πρώτο, πρέπει να γίνει το δεύτερο PCR test, εδώ ακούω ότι έγινε την δεύτερη ημέρα από τον κ. Τσίπρα”.
Η κ. Παγώνη είπε ακόμη πως σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να φοράει προστατευτική μάσκα, όπως προβλέπεται στις συστάσεις του ΕΟΔΥ να κάνουν όσοι νοσήσουν με κορονοϊό για πέντε ημέρες αφότου βγει αρνητικό το δεύτερο PCR test στο οποίο θα υποβληθούν.
(Ant1news – scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο δεινόσαυρο στην Αργεντινή με κόκκαλο κροκοδείλου στο στόμα – “Πέθανε τρώγοντας”
- Η ερώτηση που έγινε στον Τραμπ για τα ρωσικά μαχητικά και η απάντηση που έδωσε
- Τρία πράγματα που πρέπει να προσέξει η Ελλάδα από όσα συνέβησαν την Τρίτη στην Νέα Υόρκη
- Θεσσαλονίκη: Προσωρινή αναστολή τεσσάρων σταθμών του μετρό την Τετάρτη
- Χρυσή Μπάλα: Απαστράπτουσα η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό με βασιλική λάμψη στα βραβεία, vid
- Υπό αυτή την προϋπόθεση θα αναγνωρίσει η Ιταλία κράτος Παλαιστίνης
- Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για “ποτά μπόμπες” – Δρούσε με «βιτρίνα» 97 εταιρείες, vid
- Γάζα: Ο Ερντογάν ζητά κατάπαυση του πυρός
- Ηράκλειο: Τηλεφωνικές απάτες με λεία 90.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 34 ουκρανικά drones πάνω από εδάφη τους
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΕΤΡΟ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΑΠΑΤΗ

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΟΡΜΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΥΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
