«Πάγωμα» σε ΗΠΑ, «όχι» από Αυστραλία στο εμβόλιο J&J που φέρνουν στην Ελλάδα! Παρενέργειες και λιποθυμίες σε νεαρές γυναίκες, vid

Μοιάζει με εκείνο της Astrazeneca! Η Αυστραλία δεν θα το αγοράσει - «Παγώνουν» τους εμβολιασμούς τέσσερις Πολιτείες της Αμερικής μετά από περιστατικά...

Από αύριο, Τετάρτη, αναμένονται στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου.

Ωστόσο, προβληματισμό έχει προκαλέσει το γεγονός πως παρατηρούνται παρενέργειες ΚΑΙ σε νέους ανθρώπους μετά από αυτό, όπως θα δείτε παρακάτω.

Ήδη τέσσερις Πολιτείες στις ΗΠΑ, με τελευταία την Georgia, έχουν «παγώσει» την χρήση του εμβολίου.

Όπως αναφέρει ο Guardian έχει ομοιότητες με εκείνα της Astrazeneca.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Αυστραλία, η οποία δεν σκοπεύει να αγοράσει το εμβόλιο μιας δόσης κατά της COVID-19 της Johnson & Johnson (J&J) , όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, καθώς η χώρα απομακρύνεται από την προμήθεια εμβολίων που επανεξετάζονται για την πρόκληση θρόμβων στο αίμα.

Οι δόσεις εμβολίου της J&J και της AstraZeneca, όπως αναφέρεται, χρησιμοποιούν έναν αδενοϊό, έναν από τους ιούς του κοινού κρυολογήματος, για την εισαγωγή πρωτεϊνών του κορvνοϊού στα κύτταρα του σώματος και την πρόκληση μιας αντίδρασης ανοσίας. Ωστόσο οι φόβοι είναι διάχυτοι και στους Αυστραλούς.

Το «κερασάκι« στην τούρτα μπαίνει από την νεαρή Sarah Moore στην Geοrgia των ΗΠΑ, η οποία είναι ένα από τα οκτώ άτομα που υπέστησαν ανεπιθύμητες ενέργειες αμέσως μετά την λήψη του εμβολίου Johnson & Johnson.

Θυμηθείτε ένα άλλο περιστατικό από το Ντάλας, που αφορά επίσης νεαρή γυναίκα: Νεαρή Αμερικάνα: Έκανα το εμβόλιο «Johnson&Johnson», παρέλυσα και είχα επιληπτικές κρίσεις! ΒΙΝΤΕΟ

«Τα άκρα μου άρχισαν να μουδιάζουν, το πρόσωπό άρχισε να μουδιάζει. Είναι τρομακτικό»! δήλωσε μεταξύ άλλων η Moore, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Εξηγώντας τη σοβαρότητα της αντίδρασής της, υπογράμμισε: «Μέσα σε δύο έως τρία λεπτά ήξερα ότι επρόκειτο να λιποθυμήσω. Μειωνόταν η όραση και η ακοή μου».

Ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας Υγείας της Βόρειας Γεωργίας ισχυρίστηκε πως για την κατάσταση της Moore ευθύνεται ο καιρός: «Δεν πιστεύουμε ότι έχει καμία σχέση με το εμβόλιο. Έχει να κάνει μάλλον με περιβαλλοντικούς παράγοντες».

Ωστόσο, ο Moore υποστήριξε: «Δεν έκανε ζέστη, δεν είχε καν 21 βαθμούς. Ήμουν με φούτερ και τζιν. Ένιωθα πολύ άνετα, όχι ζεστά».

Η νεαρή Αμερικανίδα ξύπνησε με την όψη μιας άλλης νεαρής γυναίκας να βγαίνει σε φορείο. Συνολικά, οκτώ άτομα υπέστησαν ανεπιθύμητες ενέργειες μετά το εν λόγω εμβόλιο, το οποίο φέρνουν στην Ελλάδα.

«Υπήρχε ένα κορίτσι κοντά μου και το μετέφεραν σε φορείο», είπε η Μουρ.

H Μουρ λιποθύμησε τρεις φορές μετά το εμβόλιο, λέγοντας δεν είχε υποκείμενες καταστάσεις υγείας που θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στο επεισόδιο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί