Όταν το υποσυνείδητο μας προειδοποιεί: 6 δυσάρεστα συναισθήματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Σας έχει τύχει να νιώσετε ένα δυσάρεστο συναίσθημα ή να νιώθετε μία ανησυχία καθώς μιλάτε με κάποιον;

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ένστικτό σας να ψιθυρίζει κάτι που το λογικό μέρος του εγκεφάλου δεν έχει ακόμα αντιληφθεί. Η διαίσθηση στέλνει τα δικά της μηνύματα, όταν οι πράξεις μας έρχονται σε σύγκρουση με τις επιθυμίες, τις αξίες μας, το σωστό ή το δίκαιο. Γι΄αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να μάθουμε ν’ ακούμε τη διαίσθησή μας.

Ποια τα 6 συναισθήματα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε

  • Υπάρχει κίνδυνος
  • Μπορώ να το κάνω
  • Είναι σωστό/λάθος
  • Χρειάζομαι βοήθεια
  • Χρειάζεται να προσφέρω βοήθεια
  • Κάτι δεν πηγαίνει καλά
  • Δεν αισθάνομαι άνετα


Υπάρχει κίνδυνος
Αν το σώμα σας, σας λέει να φύγετε από μία κατάσταση, μην το αγνοήσετε, ακούστε το. Ο εγκέφαλος μπορεί να αισθανθεί τον κίνδυνο ασυνείδητα. Η ικανότητα αυτή του εγκεφάλου διαμορφώνεται με βάση προηγούμενες εμπειρίες και τη σύγκριση παρόμοιων καταστάσεων.

Μπορώ να το κάνω
Αν νιώθετε ότι μπορείτε να καταφέρετε κάτι, έστω και αν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρείτε, μπορεί να μην πέφτετε έξω. Η καλύτερη συμβουλή είναι να ακολουθήσετε το ένστικτό σας και να το κάνετε, βγάζοντας απ’ το μυαλό σας την αμφιβολία.

Είναι σωστό/λάθος
Αν νιώθετε ότι μία επιλογή, δεν κάνει για εσάς, η διαίσθησή σας είναι σωστή. Το ένστικτό σας γνωρίζει τι είναι αυτό που σας γεμίζει και σας κάνει χαρούμενους.

Χρειάζεται να προσφέρω βοήθεια
Ένα άλλο ένστικτο του ανθρώπου που ενεργοποιείται χωρίς συνειδητή σκέψη, είναι η επιθυμία να βοηθήσουμε κάποιον άλλο.

Φυσικά, είναι πάντα σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε και τη λογική μας – το να τρέχεις σε ένα φλεγόμενο σπίτι για να σώσεις κάποιον μπορεί να μην έχει καλή έκβαση, οπότε είναι σημαντικό να αξιολογήσουμε πρώτα και κύρια το επίπεδο κινδύνου – αλλά είναι ενδιαφέρον ότι συχνά η διαίσθησή μας είναι αυτή που μας λέει να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο. Ωστόσο, θυμηθείτε ότι θα πρέπει να προσεγγίσετε κάθε τέτοια κατάσταση με προσοχή.

Κάτι δεν πηγαίνει καλά

Εκτός αν πάσχετε από υποχονδρία (όπου τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα), είναι σημαντικό να ακούσετε το σώμα σας και να πάρετε τους πόνους και τα επίπεδα εξάντλησης στα σοβαρά. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να καθορίσετε τι είναι αυτό που μπορεί να έχετε ανάγκη.

Δεν αισθάνομαι άνετα
Τέλος, είστε το μόνο άτομο που ξέρει πόσο μακριά μπορείτε να σπρώξετε τον εαυτό σας χωρίς να λυγίσετε. Αν νιώθετε άβολα με κάτι, μην αγνοήσετε αυτό το συναίσθημα.

Αντί να προχωρήσετε ή να καταπιέσετε τις ανάγκες σας, μάθετε να δημιουργείτε όρια.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί