Όσοι έμαθαν να “αγαπούν τη μοναξιά τους” ανακάλυψαν την ομορφιά της ησυχίας και της σιωπής

Η μοναξιά έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά, μια ήρεμη γοητεία που όσοι την έχουν γνωρίσει δεν την αποχωρίζονται


Οι άνθρωποι που αγαπούν τη μοναξιά τους, δεν είναι αντικοινωνικοί, ούτε παράξενοι, αλλά απλώς απολαμβάνουν την ηρεμία τους και τη συντροφιά του εαυτού τους. Είναι οι άνθρωποι που ευχαριστιούνται την παρέα ενός βιβλίου ή μία μοναχική βόλτα στη φύση.


Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν πραγματικά τη μοναξιά, συνήθως έχουν τα παρακάτω μοναδικά χαρακτηριστικά

  • Αυτογνωσία
  • Εκτιμούν την αυθεντικότητα
  • Είναι εσωστρεφείς
  • Έχουν έντονη δημιουργικότητα
  • Αγαπούν τις σχέσεις της ζωής τους
  • Είναι άνετοι με τη σιωπή
  • Χαρακτηρίζονται από ανεξαρτησία της σκέψης
  • Εκτιμούν τις μικρές χαρές της ζωής


Αυτογνωσία
Οι άνθρωποι που αγαπούν τη μοναξιά τους, διακρίνονται από υψηλή αυτογνωσία.
Η αυτογνωσία είναι η ικανότητα της αναγνώρισης και η συνειδητοποίηση των ίδιων συναισθημάτων, σκέψεων, ενεργειών. Σημαίνει ότι ο άνθρωπος γνωρίζει σε βάθος τον εαυτό του και έχει συνείδηση τόσο των θετικών όσο και των αρνητικών γνωρισμάτων στον χαρακτήρα του.

Οι άνθρωποι αυτό δεν φοβούνται να μείνουν μόνοι, να αναλογιστούν και να μάθουν σε βάθος τον εαυτό τους.

Η βαθιά κατανόηση του εαυτού τους, σημαίνει ότι είναι μάλλον δύσκολο να παρασυρθούν από εξωτερικές επιρροές καθώς δεν έχουν ανάγκη από τον διαρκή «θόρυβο», ούτε εξαρτώνται από τις γνώμες ή την επιβεβαίωση των άλλων, αφού έχουν μάθει να εμπιστεύονται τη δική τους κρίση.

Εκτιμούν την αυθεντικότητα
Η αυθεντικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας όσων αγαπούν την μοναξιά. Η ανάγκη για την μοναχικότητα, συνδέεται στενά με την επιθυμία του ανθρώπου να είναι αληθινός.

Όταν ο άνθρωπος είναι μόνος του, δεν έχει ανάγκη να πιέζεται να αποδείξει κάτι σε κάποιον, είναι απλά ο εαυτός του.

Είναι εσωστρεφείς
Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που αγαπούν την μοναχικότητα ενδέχεται να είναι εσωστρεφείς.

Αντίθετα όμως από ό, τι μπορεί να πιστεύουμε, η εσωστρέφεια δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι κάποιος είναι ντροπαλός ή διακατέχεται από κοινωνικό άγχος. Αντίθετα, νέα αξιόπιστα δεδομένα κατέληξαν ότι οι εσωστρεφείς άνθρωποι απλώς προτιμούν λιτά και ήρεμα περιβάλλοντα, όπου μπορούν να ηρεμήσουν και να ανακτήσουν την ενέργειά τους.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που συναντά κανείς σε ανθρώπους οι οποίοι λειτουργούν καλύτερα σε συνθήκες μοναξιάς, αξιοποιώντας τον χρόνο τους για ανανέωση, αναστοχασμό και επανασύνδεση με τον εσωτερικό τους κόσμο. Επιζητούν την ηρεμία και μαζί με αυτή, την συγκέντρωση και την απερίσπαστη σκέψη.

Έχουν έντονη δημιουργικότητα
Συχνά, οι άνθρωποι με μία έντονα δημιουργική πλευρά, «ανθίζουν» σε συνθήκες μοναξιάς. Η δημιουργικότητα προϋποθέτει χώρο και συνθήκες για σκέψη, όνειρα, φαντασία. Τις περισσότερες φορές, ο «χώρος» αυτός, είναι η μοναξιά. Μακριά από θορύβους και περισπασμούς του έξω κόσμου, οι μοναχικοί δημιουργοί βρίσκουν το περιθώριο να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν τη δημιουργική πλευρά τους. Οι στιγμές της μοναξιάς τους, εκτός από χαλάρωση, τους χαρίζουν δημιουργική έκφραση και έμπνευση. Αν βλέπετε έναν άνθρωπο να είναι μόνος του, μπορεί να προετοιμάζει ένα κορυφαίο αριστούργημα.

Αγαπούν τις σχέσεις της ζωής τους
Όσο και αν μοιάζει παράδοξο, οι άνθρωποι που αγαπούν την μοναξιά, εκτιμούν βαθιά τις ανθρώπινες σχέσεις. Η αγάπη τους για τη μοναξιά είναι ακριβώς εκείνη που τους κάνει να ξεχωρίζουν τις ουσιαστικές και ποιοτικές σχέσεις της ζωής τους.

Δεν αναζητούν διαρκώς τις κοινωνικές επαφές, αλλά επιζητούν ουσιαστικές σχέσεις με ανθρώπου που πραγματικά μπορούν να επικοινωνήσουν.

Ο χρόνος που αφιερώνουν στον εαυτό τους, καλλιεργεί την ικανότητά τους να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους σε ένα άλλο επίπεδο. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η ποιότητα των ανθρώπινων σχέσεων στη ζωή τους.

Είναι άνετοι με τη σιωπή
Η ησυχία δημιουργεί μια μοναδική ηρεμία στον νου, που στη σημερινή κοινωνία με τους τόσο γρήγορους ρυθμούς, είναι κάτι σπάνιο και, ενδεχομένως για κάποιους τρομακτικό.

Όχι όμως για όσους αγαπούν τη μοναξιά τους, οι οποίοι αποζητούν τις συνθήκες ηρεμίας. Χωρίς περιττούς θορύβους, οι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν με τον εαυτό τους σε άλλο επίπεδο όταν επικρατεί σιωπή.

Η ησυχία προσφέρει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να «γεμίσει τις μπαταρίες του» και να ανακτήσει την ενέργεια που είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής. Τη στιγμή που τόσοι άνθρωποι αποφεύγουν τη σιωπή, οι άνθρωποι που αγαπούν την μοναξιά τους, την επιζητούν και την αξιοποιούν.

Χαρακτηρίζονται από ανεξαρτησία της σκέψης
Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τις ώρες της μοναξιάς, θέλουν να αισθάνονται ανεξάρτητοι. Εφόσον έχουν τον χρόνο και την ελευθερία να διαμορφώνουν μόνοι τους την άποψή τους, οι άνθρωποι που αγαπούν την μοναξιά τους, δεν ακολουθούν τυφλά και άκριτα το πλήθος.

Επίσης, δεν φοβούνται να εξερευνήσουν διαφορετικές προοπτικές ή να αμφισβητήσουν το κατεστημένο. Λαμβάνουν αποφάσεις βάσει της δικής τους λογικής και του ανεξάρτητου σκεπτικού, χωρίς να παρασύρονται από την κοινή γνώμη, την πλειοψηφία, τις κοινωνικές πιέσεις και τις “μόδες” της εποχής. Αντίθετα, βρίσκουν τις δικές τους λύσεις και προτείνουν πρωτότυπες ιδέες.

Εκτιμούν τις μικρές χαρές της ζωής
Όσοι απολαμβάνουν τη μοναξιά τους, δεν περιμένουν σημαντικές περιστάσεις ή υπερβολικές εμπειρίες για να νιώσουν τη χαρά. Αντίθετα, είναι ικανοποιημένοι με απλά πράγματα όπως το διάβασμα ενός βιβλίου ή το ακούσουν απερίσπαστοι ένα κομμάτι κλασικής μουσικής

Η μοναξιά έχει μια μοναδική ομορφιά. Είναι μια κατάσταση, η οποία δίνει στους ανθρώπους τη ευκαιρία να αναζητήσουν τον εαυτό τους και να εξελιχθούν.

Οι άνθρωποι που αγαπούν την μοναξιά τους, μαθαίνουν στους γύρω τους να είναι αληθινοί και να χαίρονται την παρέα του εαυτού τους.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί