Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Υγείας, δημιούργησε ένα m-RNA εμβόλιο κατά του καρκίνου, το οποίο θα κυκλοφορήσει στους ασθενείς δωρεάν!!!
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής ογκολόγος του υπουργείου Αντρέι Κάπριν.
«Γενικά όλα τα ογκολογικά φάρμακα, ειδικά στην αρχή που μόλις βγαίνουν στην αγορά, και σε αυτά τα ανοσολογικά, ήταν πολύ ακριβά. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα είναι θεραπεία μόνο για τους εκλεκτούς. Θα είναι δωρεάν για τους ασθενείς», δήλωσε ο Kaprin στο Radio Russia, το οποίο επικαλείται το Sputnik.
Όπως μεταδίδεται στην Ρωσία, το εμβόλιο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με πολλά ερευνητικά κέντρα, ενώ σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει σε γενική κυκλοφορία στις αρχές του 2025.
Νωρίτερα, ο διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, Alexander Gintsburg, δήλωσε στο TASS ότι οι προκλινικές δοκιμές του εμβολίου έδειξαν ότι καταστέλλει την ανάπτυξη όγκου και πιθανές μεταστάσεις.
Ο Gintsburg είπε στο Sputnik ότι το εμβόλιο κατά του καρκίνου θα είναι εξατομικευμένο, δηλαδή θα κατασκευαστεί για κάθε ασθενή ξεχωριστά.
Στην παραγωγή θα βοηθήσει και η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα αναλύσει τις παραμέτρους του όγκου και θα κάνει ένα σκίτσο του μελλοντικού σκευάσματος και στη συνέχεια οι ειδικοί θα φτιάξουν το εμβόλιο μέσα σε μια εβδομάδα.
photo αρχείου freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βεντέντα στην Κρήτη: «Πονοκέφαλος» η επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια
- Νέο κάζο στη Βρετανία! Αποφυλάκισαν “κατά λάθος” κι άλλον αλλοδαπό
- Με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη θα συναντηθεί την Πέμπτη η Kaja Kallas
- Δένδιας: Έχει προβλεφθεί η απόκτηση ενός αριθμού νέων μεταγωγικών αεροσκαφών
- Ποιούς χαρακτήρισε «καμικάζι» ο έξαλλος με το Shutdown Τραμπ;
- Αρχίζουν να παραδίνονται μαζικά οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόφσκ, vid
- Παπαζάχος για σεισμό Ξάνθης: «Μέχρι στιγμής είναι ένας μεμονωμένος σεισμός»
- Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του
- Λιθουανία: Έπιασαν τα… φτυάρια για την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει όπλα για το ΝΑΤΟ, vid
- Αττική: Ματαιώθηκε η δεύτερη ημέρα απεργίας στα ταξί









