Η ειδικός του εργαστηρίου κοινωνικής και γνωστικής ψυχολογίας της Μόσχας, Άνα Γιουσούποβα, εξηγεί τους λόγους στο Sputnik.
Σε συνθήκες χαμηλής νοητικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το νευρικό σύστημα αντιδρά ανεπαρκώς στα εξωτερικά ερεθίσματα, προειδοποιεί η ψυχολόγος.
«Σε πιο ακραίες περιπτώσεις – άγχους και γενικής εξάντλησης- μπορεί να προκληθούν εναλλαγές στη διάθεση, κόπωση και δυσκολίες στον ύπνο. Αυτό απειλεί κυρίως τους ανθρώπους σε μια κατάσταση καραντίνας στο σπίτι», αναφέρει η ψυχολόγος.
Προκειμένου να μετριαστούν οι αρνητικές συνέπειες της απομόνωσης, η ψυχολόγος προτείνει το σχεδιασμό της ημέρας και τη διατήρηση εγκεφαλικής εγρήγορσης.
Ό,τι κι αν κάνετε, από το πλέξιμο και κέντημα μέχρι τα παιχνίδια και το διάβασμα βιβλίων, το σημαντικό είναι να κρατάτε το μυαλό σας απασχολημένο με κάτι.
Με όλα αυτά τα «φορτία» εγκεφαλικής δραστηριότητας, ολόκληρο το σώμα σας τονώνεται και νιώθετε περισσότερο πλήρεις, γεγονός που βελτιώνει τη διάθεσή σας.
(sputniknews – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτή είναι η απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια το 2026
- Ζελένσκι: «Δεν μας θέλουν στο ΝΑΤΟ, αλλά όλα αλλάζουν, πολιτικοί φεύγουν ή πεθαίνουν»!! Video
- Στρατιωτικοί του Ζελένσκι πιάστηκαν στα χέρια με Ουκρανούς πολίτες, vid
- Δ. Παπαστεργίου: Κοινή ευθύνη κράτους και επιχειρηματικότητας για αξιοποίηση κεφαλαίου – ταλέντου – δεδομένων
- Η στιγμή που ο Μακρόν… νευρίασε με τα μικρόφωνα, vid
- ΟΑΣΘ: Ψηφιακό σύστημα καταμέτρησης επιβατών στα λεωφορεία από το νέο έτος
- Κρεμλίνο: Προετοιμαζόμαστε για επαφές με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στα Γιαννιτσά: Στη φυλακή μετά την απολογία του ο λογιστής
- Ντύθηκαν στα λευκά περιοχές της Σαουδικής Αραβίας! ΒΙΝΤΕΟ
- Δύο 13χρονες επιτέθηκαν σε 12χρονη σε γυμνάσιο στην Αγία Παρασκευή









