Οι πιο ασυνήθιστες αιτίες του πονοκεφάλου

Οι πονοκέφαλοι δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο.

Αντιθέτως, ασυνήθιστες μπορεί να είναι οι παρακάτω αιτίες:

Καπνιστά, τουρσιά, αποξηραμένα, παλαιωμένα τυριά

Η κατανάλωση τροφών όπως τα τυριά παλαίωσης, το σαλάμι και ο καπνιστός σολομός μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο, καθώς περιέχουν θειώδη άλατα, τα οποία διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία.

Αρώματα

Οι πιο κοινές μυρωδιές που προκαλούν πονοκεφάλους είναι αυτές της βενζίνης, του καπνού και των αρωμάτων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οθόνη υπολογιστή

Το φως της οθόνης του τηλεφώνου ή του υπολογιστή ενεργοποιεί τον αμφιβληστροειδή και τα νεύρα που βρίσκονται πίσω από τα μάτια σας, που προκαλούν πονοκέφαλο.

Αφυδάτωση

Όταν ο οργανισμός χάνει σημαντική ποσότητα υγρών και ηλεκτρολυτών που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση των λειτουργιών, προκαλείται στένωση των αιμοφόρων αγγείων και πόνος στο κεφάλι.

Πολύ σφιχτό χτένισμα

Τα χτενίσματα που τραβούν το τριχωτό της κεφαλής προκαλούν ένταση στο κρανίο. Πάνω από τις μισές γυναίκες ταλαιπωρούνται από κεφαλαλγία τάσης λόγω πολύ σφιχτού χτενίσματος, σύμφωνα με μελέτη Βρετανών επιστημόνων.

Διακοπή καφεΐνης

Η διακοπή της καθημερινής κατανάλωσης καφεΐνης προκαλεί αλλαγές στη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Συγκεκριμένα, η απότομη διακοπή λήψης καφεΐνης αυξάνει τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο στη μέση και εμπρόσθια εγκεφαλική αρτηρία. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να ευθύνονται για τους πονοκέφαλους που αναφέρονται συχνά όταν υπάρχει στέρηση καφεΐνης

Πάγωμα εγκεφάλου

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει οξύ πόνο στο μέτωπο, όταν καταναλώνουν κάτι που είναι πολύ κρύο, όπως ένα παγωτό.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...