Οι καταστροφικές επιπτώσεις της απαισιοδοξίας σύμφωνα με νέα έρευνα

Η αρνητική σκέψη και ο πεσιμισμός έχουν καταστροφικές συνέπειες για την ψυχική -και όχι μόνο- υγεία των ανθρώπων, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα. Οι αρνητικές σκέψεις αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης τόσο της άνοιας όσο και του Αλτσχάιμερ στους ηλικιωμένους, προειδοποιεί μια νέα μελέτη Βρετανών επιστημόνων, που δίνει το sputnik.gr. Ειδικότερα, ερευνητές του University College London […]

Η αρνητική σκέψη και ο πεσιμισμός έχουν καταστροφικές συνέπειες για την ψυχική -και όχι μόνο- υγεία των ανθρώπων, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Οι αρνητικές σκέψεις αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης τόσο της άνοιας όσο και του Αλτσχάιμερ στους ηλικιωμένους, προειδοποιεί μια νέα μελέτη Βρετανών επιστημόνων, που δίνει το sputnik.gr.

Ειδικότερα, ερευνητές του University College London μελέτησαν μια ομάδα 350 ασθενών πάνω από την ηλικία των 55 χρόνων. Έτσι, τους υπέβαλαν σε εξετάσεις για κατάθλιψη και αυξημένο άγχος.

Ακόμα, μελετήθηκε και αναλύθηκε η αντίδραση των συμμετεχόντων στην έρευνα απέναντι σε αρνητικές καταστάσεις.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο «Alzheimer’s Association», διαπίστωσε ότι η επαναλαμβανόμενη αρνητική σκέψη αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας και γενικά μειώνει τη γνωστική λειτουργία με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, ο συνεχής πεσιμισμός σχετίζεται με την εναπόθεση επιβλαβών πρωτεϊνών του εγκεφάλου που προκαλούν τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ανακάλυψή τους θα βοηθήσει στην πρόληψη της άνοιας στους ηλικιωμένους.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί