Οι αυστραλιανές υγειονομικές αρχές ζητούν περισσότερα ενισχυτικά εμβόλια για τον COVID… Αλλά ο κόσμος λέει όχι

Λένε όχι παρά τα μέτρα χούντας που αναγκάστηκαν να υπομένουν...

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία υπέστησαν μερικές από τις χειρότερες συνθήκες υποχρεωτικών μέτρων πανδημίας από οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου, περνώντας τα όρια του ολοκληρωτισμού σε πολλές περιπτώσεις.

Οι αυστραλιανές αρχές περιόρισαν τους κατοίκους μεγαλύτερων πόλεων σε σχεδόν κατ’ οίκον περιορισμό, με τους ανθρώπους να μην επιτρέπεται να πάνε περισσότερο από 3 μίλια από τα σπίτια τους . Οι πολίτες έλαβαν ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Τους απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημόσια πάρκα και παραλίες χωρίς μάσκα, παρόλο που είναι σχεδόν αδύνατο να μεταδοθεί ένας ιός σε εξωτερικούς χώρους και το υπεριώδες φως από τον ήλιο δρα ως φυσικό απολυμαντικό.

Στα χειρότερα παραδείγματα, Αυστραλοί πολίτες δέχθηκαν επισκέψεις από αστυνομικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους για δημοσίευση επικριτικών απόψεων σχετικά με τις εντολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μερικοί μάλιστα συνελήφθησαν επειδή κάλεσαν σε διαμαρτυρίες ενάντια στα lockdown. Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία κατασκευάστηκαν στρατόπεδα για την κράτηση ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον Covid. Ορισμένες εγκαταστάσεις προορίζονταν για όσους είχαν ταξιδέψει πρόσφατα, άλλες προορίζονταν για όποιον βγήκε εκτός γραμμής .

Καθώς οι φόβοι για τον Covid εξασθενούν και ο πληθυσμός συνειδητοποιεί ότι το πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας λόγω μόλυνσης του ιού είναι απίστευτα μικρό , οι περιορισμοί εγκαταλείπονται και τα πράγματα φαίνεται να επιστρέφουν στο φυσιολογικό.

Οι αυστραλιανές υγειονομικές αρχές καλούν για άλλη μια φορά το κοινό να λάβει ένα τέταρτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αλλά με πολύ μικρή ανταπόκριση. Μόνο το 40% των πολιτών έκανε το τρίτο ενισχυτικό εμβόλιο, ενώ τα νέα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν ότι το 30% παίρνει το τέταρτο ενισχυτικό.

pixabay

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί