Έτσι, έγινε ο πρώτος άνθρωπος παγκοσμίως που πεθαίνει από τον συγκεκριμένο ιό, σύμφωνα με τις κινεζικές υγειονομικές αρχές.
Ο άντρας κόλλησε τον ιό μετά από νεκροψία που έκανε σε δύο μαϊμούδες σε εργαστήριο του Πεκίνου στις 4 και 6 Μαρτίου.
Ένα μήνα αργότερα, ο κτηνίατρος άρχισε να νιώθει ναυτία και κάνει εμετό ενώ τα συμπτώματα στη συνέχεια κλιμακώθηκαν και παρουσίασε πυρετό και νευρολογικά συμπτώματα.
Τελικά, πέθανε στις 27 Μαΐου αφού επισκέφτηκε διάφορα νοσοκομεία και γιατρούς, ενώ από τη συλλογή ούρων εμφανίστηκε ο ιός, ωστόσο δεν θεωρείται πιθανό να ον μετέδωσε σε άλλους ανθρώπους, καθώς από τον Απρίλιο που νόσησε, δεν μολύνθηκαν οι στενοί συγγενείς του με τους οποίους είχε επαφή καθώς οι εξετάσεις τους ήταν αρνητικές.
(Sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γαλλία – Δημοτικές Εκλογές: Ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ νικητής στο Παρίσι
- Στίβος – Παγκόσμιο κλειστού: Έκτος ο Μίλτος Τεντόγλου
- Γερμανία: Νίκη του CDU στη Ρηνανία-Παλατινάτο – Προς κυβέρνηση “μεγάλου” συνασπισμού με το SPD
- Χ. Βουρλιώτης: Μέχρι και σε 1,037 τρισ. ευρώ ετησίως το ξέπλυμα χρήματος παγκοσμίως
- Du Zhu Piao: Η παραδοσιακή κινεζική τεχνική που έγινε εξωπραγματικό άθλημα (Vid)
- Aρχηγός ισραηλινού γεν. επιτελείου: Ο στρατός «θα εντείνει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις» στον Λίβανο
- Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις, λέει ο Ζελένσκι
- Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
- Ιράν: Οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, νέος στόχος του πολέμου;
- Γερμανία: Νίκη του CDU δείχνουν τα πρώτα exit polls στη Ρηνανία-Παλατινάτο









