Ο εύκολος τρόπος για να απομακρύνεται λίπη και μυρωδιές από τις ξύλινες κουτάλες χωρίς χημικά

Οι ξύλινες κουτάλες αποτελούν βασικό εργαλεία της κουζίνας μας για όλους τους καλούς λόγους: αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες, είναι κατασκευασμένες από φυσικό υλικό και δεν αντιδρούν με όξινα τρόφιμα, σε αντίθεση με υλικά όπως ο χαλκός και το αλουμίνιο.

Ακόμα πολύ σημαντικό είναι ότι δεν θα γρατζουνίσουν τα τηγάνια και τις κατσαρόλες μας.

Επειδή, όμως, απορροφούν όλα τα είδη λίπους και οσμών είναι σημαντικό να παραμένουμε συνεπείς στη ρουτίνα καθαρισμού μας, αν θέλουμε αυτά τα σκεύη να έχουν διάρκεια. Οπότε έπειτα από κάθε χρήση ξεπλύντε με σαπούνι και νερό για να βεβαιωθείτε πως δεν θα μείνουν πάνω υπολείμματα από φαγητά ή εμφανείς λεκέδες.

Ωστόσο, λάδια και μυρωδιές μπορεί να παραμείνουν στην κουτάλα, παρά το πλύσιμο με ήπιο σαπούνι και νερό. Πώς μπορείτε να τις καθαρίσετε σε βάθος χωρίς να χρησιμοποιήσετε δυνατά απορρυπαντικά;

Απλώς, βυθίζοντάς τες σε βραστό νερό. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Βράζετε νερό στην κατσαρόλα σας και βάζετε μέσα τις κουτάλες. Τις αφήνετε εκεί για 20 λεπτά. Τότε θα δείτε τα λίπη να μένουν στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Το ίδιο μπορεί να γίνει και αν βάλετε τις κουτάλες σας σε ένα ποτήρι και από πάνω ρίξετε καυτό νερό. Αφήστε και πάλι για 20 λεπτά και θα δείτε ότι με αυτόν τον τρόπο οι κουτάλες σας καθαρίζουν σε βάθος.

Στη συνέχεια ξεπλένετε με καθαρό νερό και σαπούνι πιάτων για να διώξετε όλα τα υπολείμματα. Σκουπίστε καλά, για να μην μείνει ίχνος νερού και αποθηκεύστε.

(με πληροφορίες από marieclaire. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί