Οι δηλώσεις του σε μια ενημέρωση των ΜΜΕ γίνονται καθώς η Κίνα εγκαταλείπει την άκαμπτη πολιτικής της τής “μηδενικής COVID” και επιτρέπει στους ανθρώπους να ζουν μαζί με τον ιό, προκαλώντας ανησυχίες ότι η δεύτερη οικονομία στον κόσμο αντιμετωπίζει μια απότομη αύξηση των μολύνσεων.
Μια επιτροπή του ΠΟΥγείας συναντάται κάθε λίγους μήνες προκειμένου να αποφασίσει αν ο νέος κορονοϊός, που εμφανίστηκε πριν από τρία χρόνια στη Γιουχάν της Κίνας και έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 6,6 εκατ. ανθρώπων, εξακολουθεί να αποτελεί “επείγουσα κατάσταση για τη δημόσια υγεία διεθνούς εμβέλειας” (PHEIC).
Ο χαρακτηρισμός έχει σκοπό να προκαλέσει μια συντονισμένη διεθνή απόκριση και θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει χρηματοδότηση για συνεργασία με σκοπό το μοίρασμα εμβολίων και θεραπευτικών αγωγών.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για το τέλος της PHEIC, η επικεφαλής επιδημιολόγος του ΠΟΥγείας Μαρία βαν Κέρχοβ είπε: “Υπάρχει περισσότερη δουλειά να γίνει”.
“Αν υπάρχουν μεγάλα τμήματα πληθυσμού που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κόσμος έχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνει”, δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης επειγόντων καταστάσεων του ΠΟΥγείας Μάικ Ράιαν για το ίδιο θέμα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κοινή δράση των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για την πρόληψη της βίας των εφήβων στα σχολεία
- Οδηγίες της ΑΑΔΕ: Ποιοί μπορούν να εξασφαλίσουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ
- Ο Λούλα δεν θα παραστεί στην υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας EE-Mercosur το Σάββατο στην Παραγουάη
- Μεθοριακή ασφάλεια! Κοινή δήλωση των ΥΠΕΞ Μεξικού και ΗΠΑ
- Χιονοθύελλα σαρώνει την Καμτσάτκα – Σπίτια θάφτηκαν στο χιόνι, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, vid
- Πρώτα η Ουκρανία μπήκε σε πόλεμο και τώρα το ΔΝΤ απαιτεί αύξηση φορολογίας
- Τι θα γινόταν εάν οι διεθνιστές δολοφονούσαν τον Πούτιν; Τι απαντά Ρώσος σύμβουλος, vid
- Πόλο: “Χαλύβδινη” και με παίκτη λιγότερο η εθνική, νίκησε 11-10 την Κροατία και βάζει… πλώρη για τετράδα
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη οδηγός έπεσε πάνω σε 15 αυτοκίνητα, κατάστημα και περίπτερο, vid
- Δανία: Η πρωθυπουργός Φρεντέρικσεν θα συναντήσει αμερικανική αντιπροσωπεία για τη Γροιλανδία









