Ωστόσο, τα ευρήματα μιας νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο BMJ Evidence-Based Medicine, μάλλον φέρνουν μια ανατροπή.
Η οικογενής υπερχοληστερολαιμία αποτελεί μια γενετική διαταραχή που αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης 2 έως 4 φορές πάνω από τον μέσο όρο. Στις συστάσεις από φορείς Υγείας όπως η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία αναφορικά με τη διατροφή, τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, τα αυγά και το τυρί και επιπρόσθετα το λάδι καρύδας, πρέπει να αποφεύγονται από τους ασθενείς ως υπεύθυνα για την αύξηση της χοληστερόλης.
Εντούτοις, μια διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων για θέματα διατροφής και καρδιακής υγείας, συμπεριλαμβανομένων πέντε καρδιολόγων, μελετώντας το διατροφικό μοτίβο σε ασθενείς με την εν λόγω πάθηση, διαπίστωσαν έναν ενδιαφέροντα συσχετισμό που δεν αφορά τα λιπαρά. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης David Diamond, καθηγητή και ερευνητή καρδιακών παθήσεων στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, η μελέτη έδειξε πως τα σάκχαρα και όχι τα κορεσμένα λιπαρά αποτελούν τον ουσιαστικό κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς.
Κατά τους ερευνητές, μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες είναι πιο αποτελεσματική για άτομα με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπαθειών, όπως οι υπέρβαροι, οι υπερτασικοί και οι διαβητικοί ασθενείς. Τα νέα ευρήματά έρχονται σε συμφωνία με πρόσφατη δημοσίευση του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, η οποία παρείχε ισχυρές ενδείξεις ότι τα τρόφιμα που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα, όπως το ψωμί, οι πατάτες και τα γλυκά, είναι αυτά που πρέπει να αποφεύγονται.
(πηγή: ygeiamou.gr – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζαχάροβα: Επανάληψη των πυρηνικών δοκιμών από τις ΗΠΑ θα προκαλούσε σοβαρές αντιδράσεις
- Η Κάγια Κάλας επιτίθεται κατά των… Ρώσων πολιτών
- Βορίζια Ηρακλείου: Νέο μπαράζ ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια και οχήματα
- Κάθειρξη οκτώ ετών σε καθηγητή ΤΕΙ για χρηματισμό από σπουδαστές του
- Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει κανέα ρήγμα ανάμεσα σε Πούτιν και Λαβρόφ
- Κοντογεώργης: «Τις επόμενες ημέρες, πολύ άμεσα, θα παρουσιασθεί μια συνολική δέσμη μέτρων
- Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο…ενθουσιασμένος με Μαμντάνι! BINTEO
- Η πολεμική ταινία του Μελ Γκίμπσον που παίζει τώρα στο Netflix ενθουσίασε το διαδίκτυο, vid
- Γιώργος Αυτιάς: Τι δήλωσε στην ΕΕ για την Τουρκία
- Σε ετοιμότητα ο ΟΑΣΘ για τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης λόγω της προσωρινής διακοπής του Μετρό









