Πώς θα αντισταθούμε στην όρεξη για ζάχαρη το βράδυ;

Όλοι γνωρίζουν ότι οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης είναι κακές για την υγεία μας.

Αυτό βέβαια δεν αποθαρρύνει κανέναν από το να τρώει ζάχαρη, ειδικά το βράδυ. Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, αρκεί να καταναλώνετε υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Ρώσος διατροφολόγος Αλεξέι Κοβάλκοφ διευθυντής της κλινικής διαχείρισης βάρους Korektsiya Blaad, εξήγησε πώς θα απαλλαγούμε από την επιθυμία να τρώμε κάτι ανθυγιεινό πριν από τον ύπνο.


Αργά το απόγευμα, η ινσουλίνη απελευθερώνεται στο σώμα, γεγονός που μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Σε αυτή τη φάση, είναι δυνατόν να βιώσουμε ξαφνική πείνα και την επιθυμία να φάμε κάτι «επιβλαβές», εξήγησε στο κανάλι του στο YouTube.

«Αν θέλετε να φάτε γλυκά το βράδυ, αλλά όχι το μεσημέρι, είναι επειδή κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν καταναλώσατε υδατάνθρακες» σημείωσε.

Προκειμένου να απαλλαγούμε από τη λαχτάρα για γλυκά, ο διατροφολόγος συνιστά να τρώμε ένα πιάτο φαΐ περίπου στις 18:00 ώστε να αυξηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας. Επιπλέον, θεωρεί απαραίτητο να καταναλώνουμε περίπου 100 γραμμάρια υδατανθράκων κάθε μέρα.

(sputniknews – φωτο:screenshot)