Οι γιατροί προειδοποιούν: Κόψτε αμέσως την ζάχαρη αν δείτε αυτά τα 9 σημάδια στο σώμα σας!

Τρελαίνεστε για γλυκά; Το να τρώμε ζάχαρη δεν είναι κακό και μερικές φορές το συνιστούν ακόμα και οι γιατροί. Πράγματι, η ημερήσια συνισταμένη ποσότητα είναι τα 37.5 γρ. ζάχαρης για τους άντρες και τα 25 γρ. για τις γυναίκες.

 

Οι περισσότεροι όμως τρώμε πολύ περισσότερο. Ο μέσος Αμερικάνος καταναλώνει 82 γρ. ζάχαρης κάθε μέρα. Σκεφτείτε πως ένα αναψυκτικό έχει 140 θερμίδες μόνο από ζάχαρη.

Η ζάχαρη όμως κρύβεται στα πάντα από σάλτσα τομάτας, μαγιονέζα, φυστικοβούτυρο, με αποτέλεσμα να την καταναλώνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Και η πολύ ζάχαρη επηρεάζει την υγεία μας.

Δείτε τι μπορείτε να πάθετε αν καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες:

Αύξηση βάρους
Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης θα μας κάνει να πάρουμε βάρος.

Ενεργειακές διακυμάνσεις

Η γλυκόζη, που είναι μορφή ζάχαρης, είναι η κύρια πηγή ενέργειας που έχουμε. Γι’αυτό και όταν τρώμε ζάχαρη νιώθουμε μία έκρηξη ενέργειας. Το πρόβλημα είναι πως όταν κλείσει ο κύκλος θα νιώθετε πολύ κουρασμένοι.

Τερηδόνα
Η ζάχαρη έχει συνδεθεί με προβλήματα στα δόντια και τερηδόνα.

Δερματικά προβλήματα
Το να τρώμε πολύ ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει χάος στο δέρμα. Η αύξηση της ινσουλίνης κάνει πιο λιπαρό το δέρμα με αποτέλεσμα να βγαίνουν σπυράκια και φλεγμονές. Η ζάχαρη έχει συνδεθεί ακόμα και με εμφάνιση ρυτίδων.

Φούσκωμα και προβλήματα με το πεπτικό
Αυτό πιθανώς να οφείλεται σε δυσανεξία στην φουκτόζη.

Πονοκέφαλοι/ζαλάδες
Έρευνες έχουν δείξει πως η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να κάνει πιο αργό τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να νιώθετε ζαλάδες και να έχετε περιορισμένη μνήμη και ικανότητα μάθησης. Εκτός από αυτό, είναι πιθανό να προκληθούν και πονοκέφαλοι από την πτώση της γλυκόζης.

Κατάθλιψη
Εάν νιώθετε άσχημα χωρίς λόγο, ίσως είναι καλό να μειώσετε την ζάχαρη. Έρευνες δείχνουν πως συνδέεται με συμπτώματα κατάθλιψης.

Πόνοι στις αρθρώσεις και τους μυς
Γνωρίζουμε πως η ζάχαρη προκαλεί φλεγμονές – και οι περισσότερες μορφές μυικού πόνου ή πόνου στις αρθρώσεις σχετίζονται με φλεγμονές.

Λαχτάρα για περισσότερο
Η ζάχαρη είναι εθιστική – οπότε είναι λογικό όσο περισσότερο τρώτε, τόσο περισσότερο να θέλετε. Εάν όμως την ελαττώσετε για μερικές εβδομάδες, δεν θα σας λείπει πια.

Εσείς έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα; Το γνωρίζατε πως η ζάχαρη κάνει τόσο κακό;

Από true.gr

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu