Κάποτε την ακούγαμε μόνο ως αγριόχορτο, που πρέπει μάλιστα να αποφεύγουμε να αγγίξουμε με γυμνά χέρια καθώς προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Ποιος θα το πίστευε όμως, ότι πλέον θα αναζητούσαμε την τσουκνίδα στα μπαχαροπωλεία για να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος!
Η τσουκνίδα που λέτε, περιέχει βιταμίνη Α (περισσότερη και από το καρότο), Β και C, E, K, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και ιχνοστοιχεία, που είναι ωφέλιμα για την υγεία των μυών, οστών και των νεύρων και βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης των ελεύθερων ριζών. Μάλιστα, όταν καταναλωθεί ως έγχυμα ή αφέψημα είναι πραγματικά θαυματουργή, με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι το ρόφημα τσουκνίδας είναι τονωτικό, αντιφλεγμονώδες και διουρητικό, βοηθώντας στην απώλεια βάρους αλλά και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Το καλύτερο; Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτόνινη και ακετυλοχολίνη, ουσίες που λειτουργούν ως φυσικά κατασταλτικά της όρεξης, άρα είναι ακόμη πιο εύκολο να χάσετε βάρος.
Μπορείτε λοιπόν να απολαμβάνετε ένα φλιτζάνι αφέψημα τσουκνίδας καθημερινά, σκέτο ή σε συνδυασμό με άλλα ωφέλιμα για τη σιλουέτα σας βότανα όπως λουίζα, δίκταμο, μελισσόχορτο και τσάι του βουνού, τα οποία προσθέτετε σε καυτό νερό και αφήνετε να εκχειλιστούν για λίγα λεπτά πριν σουρώσετε σε φλιτζάνια. Αν ακολουθείτε και ισορροπημένη διατροφή και γυμνάζεστε, τότε σίγουρα θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Μέλη της αστυνομίας μετανάστευσης πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δυο άνδρες
- Αναφορές για πλήγματα με βρετανικούς πυραύλους σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, vid
- Τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
- Ζαχάροβα: Οι λαοί της Ευρώπης κουράστηκαν να δίνουν τα λεφτά τους στον Ζελένσκι, vid
- Τραγωδία στο Νησέλλι Ημαθίας: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο
- Ληστές για κλάματα: Πήραν το ΑΤΜ… όμηρο, vid
- Το χριστουγεννιάτικο μετρό στη Μόσχα είναι το κάτι άλλο, vid
- KKE για αγρότες: «Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση… είναι βέβαιο ότι θα φάει τα μούτρα της»
- Ποιός ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» βάζοντας τον… Αλλάχ μέσα;
- Μόσχα: Υπάρχει «αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ
Κύρια Θέματα









