Πως να σταματήσεις να αισθάνεσαι διαρκώς πεινασμένος

Το αίσθημα της πείνας προκαλείται από κύτταρα του εγκεφάλου που ψάχνουν για συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά.

Αναρωτιέστε γιατί εξακολουθείτε να είστε πεινασμένοι, αφού έχετε ήδη φάει; Θα μπορούσε να υπάρχει ένα βασικό συστατικό που λείπει από το φαγητό σας.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Warwick ανακάλυψαν ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου που λέγονται tanycytes είναι υπεύθυνα για την πείνα μας κι ανταποκρίνονται στα αμινοξέα που απαντώνται στα τρόφιμα και ειδικά σε αυτά τα δύο: την Αργινίνη και τη Λυσίνη.

Οι tanycytes βρίσκονται σ ένα μέρος του εγκεφάλου που σαρώνει το εγκεφαλονωτιαίο υγρό (CSF) για θρεπτικά συστατικά.

“Οι tanycytes στον εγκέφαλο ανταποκρίνονται στα αμινοξέα που βρίσκονται στα τρόφιμα, μέσω των ίδιων υποδοχέων που αισθάνονται τη γεύση των αμινοξέων και βρίσκονται στους γευστικούς πόρους της γλώσσας”, δήλωσε ο καθηγητής Nicholas Dale από το Πανεπιστήμιο του Warwick.

Οι ερευνητές πρόσθεσαν υψηλές συγκεντρώσεις αργινίνης και λυσίνης σε … φθορίζοντα εγκεφαλικά κύτταρα, ώστε να δουν μικροσκοπικές αντιδράσεις.

“Αυτά τα αμινοξέα βρίσκονται σε υψηλή συγκέντρωση σε τρόφιμα, όπως το χοιρινό, το βόειο κρέας, το κοτόπουλο, το σκουμπρί, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα αβοκάντο, οι φακές και τα αμύγδαλα. Τρώγοντας αυτά τα τρόφιμα θα ενεργοποιηθούν οι tanycytes και θα σας κάνουν να αισθανθείτε λιγότερο πεινασμένοι ταχύτερα”.

Μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα μετά την επαφή με τα αμινοξέα, οι εγκέφαλοί μας θα αλλάξουν και θα μας κάνουν να αισθανόμαστε πλέον πλήρεις.

Λοιπόν, τι περιμένετε; Προσθέστε μερικά τρόφιμα πλούσια σε αμινοξέα στη διατροφή σας σήμερα!

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί