Δείτε για δεν πρέπει να πετάτε τα κοτσάνια από τα κεράσια – Πώς να τα φάτε!

Είναι γνωστό πως τα κεράσια είναι ένας διατροφικός θησαυρός που πρέπει να καταναλώνουμε τα καλοκαίρια. Γιατί τα ζουμερά κεράσια, εκτός από υπέροχη γεύση προσφέρουν και πολλά οφέλη σοτν οργανισμό αφού έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και βοηθούν ακόμα και στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

 

Όμως λίγοι ξέρουν πως και τα κοτσάνια από τα κεράσια κάνουν καλό στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα κοτσάνια των κερασιών περιέχουν φλαβονοειδή και άλατα καλίου και χρησιμοποιούνται από τους εναλλακτικούς γιατρούς για αποτοξίνωση.

Τι μπορείτε να κάνετε: πλύνετε καλά τα κοτσάνια των κερασιών (βιολογικών κατά προτίμηση), χτυπήστε τα στο μπλέντερ και ρίξτε τα σε κρύο νερό. Υπολογίστε περίπου μισό λίτρο νερό για 15 γρ. κοτσάνια. Αφήστε τα να βράσουν για περίπου 30 λεπτά και πίνετε αυτό το αφέψημα πρωί και βράδυ, ανάμεσα στα γεύματα.

Το νερό αυτό, από βρασμένα κοτσάνια κερασιών έχει διουρητικές ιδιότητες ενώ οι ουσίες που περιέχει καθαρίζουν το αίμα και απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό. Είναι επίσης ιδανικό εναλλακτικό φάρμακο εάν υποφέρετε συχνά από ουρολοιμώξεις.

Πηγή: mag.sigmalive.com

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu