Νέα σοβαρή ασθένεια παρατηρήθηκε μετά τα εμβόλια! Έχει χαθεί το μέτρημα

Στην Ελλάδα οι κρατικοί επιστήμονες εξακολουθούν να συστήνουν τον εμβολιασμό

Νέα έρευνα  που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό  Cureus  στις 18 Δεκεμβρίου  αφηγείται την ιστορία  μιας 56χρονης γυναίκας η οποία, ένα μήνα μετά την λήψη της δεύτερης δόσης του mRNA εμβολίου COVID», ανέπτυξε ένα σοβαρό κρούσμα ψωριασικής αρθρίτιδας.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η γυναίκα εκείνη την εποχή ήταν ήδη υπό θεραπεία για ψωρίαση κατά πλάκας, μια ασθένεια από την οποία έπασχε εδώ και 44 χρόνια. Η ψωρίαση κατά πλάκας είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί παχιά μπαλώματα ψωρίασης στο δέρμα, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής.

Η γυναίκα ήταν συνηθισμένη στα φυσιολογικά συμπτώματά της ψωρίασης κατά πλάκας την στιγμή που έκανε το δεύτερο εμβόλιο. Εβδομάδες αργότερα, διαγνώστηκε με ψωριασική αρθρίτιδα, μια μορφή αρθρίτιδας που αναπτύσσεται σε ανθρώπους σαν αυτήν που έχουν ήδη ψωρίαση.

Οι συγγραφείς της νέας εργασίας εξηγούν ότι τα εμβόλια της γυναίκας για τον COVID «μπορεί να προκάλεσαν σοβαρή και εξουθενωτική» ψωριασική αρθρίτιδα, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια «φαίνονταν» να συνδέονται με την θεραπεία. Αν και οι συγγραφείς δεν δήλωσαν οριστικά ότι τα εμβόλια ήταν η αιτία, δήλωσαν ότι «η πιθανή συνέπεια του εμβολιασμού δεν μπορεί να απορριφθεί».

Σε όλο τον κόσμο, οι λήπτες εμβόλιου COVID αναπτύσσουν σοβαρές ρευματικές παθήσεις

Αν και απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να τελειοποιηθούν οι λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο οι ενέσεις COVID επιδεινώνουν τις καταστάσεις ψωρίασης, ήταν αρκετά σαφές στους συγγραφείς της νέας εργασίας ότι υπάρχει πιθανώς μια σχέση μεταξύ των εμβολίων και των αυτοάνοσων καταστάσεων του δέρματος.

Η εφημερίδα αναφέρει μια  συστηματική ανασκόπηση  που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο και η οποία εντόπισε 271 περιπτώσεις ρευματικών νοσημάτων από 39 διαφορετικές χώρες. Όλα τα κρούσματα καταγράφηκαν μεταξύ του Ιανουαρίου 2021, όταν μεγάλο μέρος του κόσμου άρχισε για πρώτη φορά να δέχεται εμβόλια για τον COVID, και τον Μάιο του 2023, όταν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου που ήθελε τα εμβόλια ή που αναγκάστηκε να τα κάνει είχε φτάσει στο καθεστώς «πλήρως εμβολιασμένου».

Σύμφωνα με την αναφερόμενη ανασκόπηση, περίπου το 50 τοις εκατό των ασθενών, που εντοπίστηκαν, ανέπτυξαν την νέα τους ρευματική νόσο μετά την δεύτερη δόση του εμβολιασμού συγκεκριμένων εταιρειών.

Σημειώνεται πως στην Ελλάδα οι κρατικοί ειδικοί εξακολουθούν να συστήνουν τον εμβολιασμό και πολλοί αρνούνται την ύπαρξη παρενεργειών.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί