Νέα έρευνα λέει ότι η καθημερινή κατανάλωση φράουλας συνδέεται με διατήρηση της μνήμης και μειωμένο κίνδυνο άνοιας

Οι πεντανόστιμες φράουλες δεν αρωματίζουν απλώς το παγωτό σας, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου άνοιας για ορισμένους μεσήλικες πληθυσμούς, σύμφωνα με νέα έρευνα, προσθέτοντας στις αυξανόμενες ενδείξεις για τη σχέση του φρούτου αυτού με τη διατήρηση της μνήμης.

Η τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι μελέτησε την καθημερινή κατανάλωση φράουλας. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients.

Σύμφωνα με μια επίσημη ανάγνωση που είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, πέρυσι, ο Robert Krikorian και η ομάδα του δημοσίευσαν έρευνα που διαπίστωσε ότι η προσθήκη μύρτιλων στην καθημερινή διατροφή ορισμένων μεσήλικων πληθυσμών μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης άνοιας στα τέλη της ζωής.

Ο Krikorian είπε τώρα ότι η τρέχουσα έρευνα για τις φράουλες είναι μια επέκταση της έρευνας για τα βατόμουρα.

«Τόσο οι φράουλες όσο και τα βατόμουρα περιέχουν αντιοξειδωτικά που ονομάζονται ανθοκυανίνες, τα οποία έχουν εμπλακεί σε μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία, όπως μεταβολικές και γνωστικές βελτιώσεις», δήλωσε ο Krikorian, ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικής Νευροεπιστήμης του UC College of Medicine. ανάγνωση.

«Υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα που υποδηλώνουν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά φράουλες ή βατόμουρα έχουν πιο αργό ρυθμό γνωστικής έκπτωσης με τη γήρανση».

Πώς διεξήχθη η έρευνα;


Σε μια περίοδο 12 εβδομάδων, συνολικά 30 υπέρβαρα άτομα, ηλικίας 50-65 ετών με ήπια γνωστική έκπτωση κλήθηκαν να απέχουν από την κατανάλωση φρούτων μούρων. Αντίθετα, τους είπαν να καταναλώνουν ένα καθημερινό πακέτο σκόνης που αναμειγνυόταν με νερό κατά τη διάρκεια του πρωινού.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες έλαβαν σκόνες που περιείχαν το ισοδύναμο ενός φλιτζανιού ολόκληρες φράουλες (το τυπικό μέγεθος μερίδας), ενώ οι άλλοι μισοί έλαβαν placebo (εικονικό φάρμακο).

Οι ερευνητές παρακολούθησαν επίσης τη διάθεσή τους, την ένταση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων και τα μεταβολικά δεδομένα τους κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Σε τι συμπέρασμα κατέληξε η μελέτη;


Οι συμμετέχοντες που έπαιρναν ένα καθημερινό ισοδύναμο με περίπου ένα φλιτζάνι φράουλες είχαν βελτιωμένη εκτελεστική ικανότητα και μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί