Στα μυστικά του πλυσίματος των ρούχων είναι να γνωρίζετε πόσα ρούχα να βάλετε στον κάδο, ποια είναι η σωστή ποσότητα απορρυπαντικού, και πότε να χρησιμοποιείτε το μαλακτικό.
Ρούχα στον κάδο
Ο κάδος του πλυντηρίου είναι σχεδιασμένος να περιστρέφεται με συγκεκριμένη τραχύτητα επιτρέποντας στο απορρυπαντικό να διεισδύσει στις ίνες των ρούχων. Εάν γεμίσετε υπερβολικά το πλυντήριο, τα ρούχα δεν θα πλυθούν καλά. Φροντίστε λοιπόν να μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο, γεμίζοντας το μέχρι τα δύο τρίτα περίπου.
Ενισχυτικά πλύσης και μαλακτικό
Τα ενισχυτικά πλυντηρίου μπορούν να βοηθήσουν στην εξαφάνιση δύσκολων λεκέδων. Αρκεί να τα χρησιμοποιείτε σωστά. Για παράδειγμα, ορισμένα έχουν συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης και ίσως είναι πιο αποτελεσματικά αν συνδυαστούν με συγκεκριμένα απορρυπαντικά.
Απλώς φροντίστε να μην τοποθετείτε μαζί το μαλακτικό με ενισχυτικά πλυντηρίου. Το μαλακτικό υφασμάτων προορίζεται μόνο για χρήση σε πολύ συγκεκριμένα υφάσματα και αν χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη ποσότητα, μπορεί να τα φθείρει.
Μαγειρική σόδα
Η απλή προσθήκη μισού φλιτζανιού μαγειρικής σόδας σε κάθε πλύση– κι όχι στη θήκη απορρυπαντικού – μπορεί όχι μόνο να συμβάλει στην αφαίρεση λεκέδων αλλά και να ενισχύσει την αίσθηση φρεσκάδας. Η μαγειρική σόδα είναι στην πραγματικότητα ένα φυσικό ενισχυτικό πλυντηρίου, ιδιαίτερα αποτελεσματική σε λευκά υφάσματα. Επίσης, απομακρύνει τη βρομιά που παγιδεύεται στα λάστιχα του πλυντηρίου.
Τέλος, αν τα ρούχα μετά το πλύσιμο έχουν μια περίεργη μυρωδιά, τότε ίσως χρειάζεται να ελέγξετε τη σκληρότητα του νερού. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία αποσκληρυντικών πλυντηρίου ώστε να ρούχα να είναι πραγματικά καθαρά μετά από κάθε πλύση.
(με πληροφορίες από mothersblog. gr / reliant.co. uk / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής – Σήμερα η δίκη της έκπτωτης δημάρχου κι άλλων επτά προσώπων
- Μητσοτάκης για Τέμπη: Αυτή είναι μία προσπάθεια πολιτικού ακτιβισμού η οποία δεν ξεκίνησε από τους γονείς
- Τελικά θα πάνε Πούτιν και Τραμπ στη Βουδαπέστη; Τα μέχρι στιγμής δεδομένα, vid
- “Ας κρατήσουν οι χοροί”: Το “αντίο” στον Διονύση Σαββόπουλο
- Τι συνέβη με την χθεσινή απουσία Δένδια; Η παρέμβαση Μητσοτάκη και το δεξιό κομμάτι της ΝΔ
- Περού: Ο πρόεδρος Χερί κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Λίμα
- Ο «γατοληστής» του Λούβρου ξετρέλανε το διαδίκτυο – Δείτε βίντεο
- Κεραμέως: Αν είχε ψηφιστεί 13ωρο, όλες οι συμβάσεις εργασίας θα έπρεπε να είχαν μετατραπεί σε 13ωρες
- Η Κάρλα Μπρούνι τραγουδάει για τον Νικολά Σαρκοζί, vid
- Φθινοπωρινός και σήμερα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες – Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία