Ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως «αν υλοποιηθούν τα προγράμματα εμβολιασμού, είναι πολύ πιθανό να έχουμε εμβολιασμένο το 60% των ενηλίκων μέχρι τον Ιούνιο και να ξέρουμε το ποσοστό της ανοσοπροστασίας. Δεν θα έχουμε φτάσει στο τείχος ανοσίας, αλλά θα δούμε την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας.»
Ερωτηθείς για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει ο κορωνοϊός, ο καθηγητής απάντησε πως «ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί. Θα συνεχίσουμε να ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορωνοϊό, όπως και με τον ιό της γρίπης.»
Όσον αφορά τα εμβόλια, εξήγησε ότι «το πιο πιθανό είναι ότι τα εμβόλια προσφέρουν προστασία για πάνω από 1 χρόνο.» Ωστόσο, θα γίνονται επαναληπτικοί εμβολιασμοί κάθε ένα με δύο χρόνια όπως και για τη γρίπη.
Για τα περιστατικά θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν μετά από εμβολιασμούς και έχουν προκαλέσει ανησυχία, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι οι πιθανές παρενέργειες που έχουν συνδεθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson είναι πολύ σπάνιες.
Σχετικά με τα κορωνοπάρτι σχολίασε ότι θα έπρεπε να υπάρχει αυτοσυγκράτηση, καθώς όλα τα ανοίγματα που έχουν ανακοινωθεί θα υλοποιηθούν με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη έξαρση.
skai/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η νέα κίνηση των Βρετανών που εξόργισε τους Ρώσους
- Η κρίση στην Μέση Ανατολή θα επηρεάσει και τον Ζελένσκι – Τι αναφέρει Ρώσος αξιωματούχος
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα









