Μήπως η πανδημία σας σπρώχνει πίσω στον πρώην σας;

Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να βρεθείτε, όμως μιλάτε κάθε μέρα, όλη μέρα. Έχετε ζητήσει συγγνώμη ο ένας στον άλλο ακόμη και για λάθη που είχατε κάνει στον πρώτο μήνα της σχέσης σας, τα “μου λείπεις” πάνε κι έρχονται εκατέρωθεν και ξαφνικά, ο ίδιος άνθρωπος που χωρίσατε με πάσα βεβαιότητα τρεις μήνες πριν, τώρα […]

Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να βρεθείτε, όμως μιλάτε κάθε μέρα, όλη μέρα.

Έχετε ζητήσει συγγνώμη ο ένας στον άλλο ακόμη και για λάθη που είχατε κάνει στον πρώτο μήνα της σχέσης σας, τα “μου λείπεις” πάνε κι έρχονται εκατέρωθεν και ξαφνικά, ο ίδιος άνθρωπος που χωρίσατε με πάσα βεβαιότητα τρεις μήνες πριν, τώρα μοιάζει με τον ιδανικό σύντροφο. Ίσως όμως δεν πρέπει να βιαστείτε να τρέξετε στην αγκαλιά του με το που θα ανακοινωθεί η άρση των μέτρων.

Ίσως απλώς νιώθετε μόνη
Αν έχετε περάσει όλη την καραντίνα με μόνη παρέα τον σκύλο σας, το πιθανότερο είναι ότι είστε διατεθειμένη να κάνετε πολλές υποχωρήσεις για λίγη ανθρώπινη επαφή. Και κανείς δεν σας κατηγορεί για αυτό, απλώς καλό θα ήταν να μην στηρίζετε εκεί τις αποφάσεις σας – ιδίως αν πρόσφατα σας είχε πληγώσει.

Ίσως τον εκμεταλλεύεστε
Από την άλλη, ίσως αυτή που τον πλήγωσε ήσασταν εσείς. Αν, όμως, πριν την καραντίνα τον βαριόσασταν ή δεν σας κάλυπτε η σχέση μαζί του, κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο θα συμβεί και μετά από αυτή.

Ίσως τα προβλήματα επιστρέψουν
Για πολλά ζευγάρια που όντως αγαπιούνται πολύ, τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι εξωτερικά: Διαφορετικά προγράμματα που δεν επιτρέπουν τις συχνές συναντήσεις, χιλιομετρικές αποστάσεις ή ακόμη και προσωπικά προβλήματα (για παράδειγμα οικονομικά ή επαγγελματικά). Όλα αυτά προς το παρόν είτε δεν υφίστανται, είτε – στην περίπτωση των προσωπικών αγχών και προβλημάτων – έχουν παγώσει μπροστά στο τεράστιο γεγονός της πανδημίας. Όμως θα επιστρέψουν με όλη τους την ισχύ κατά την επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Μπορεί να έχετε δίκιο
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ένα διάστημα χωρισμού επιτρέπει και στους δύο να δουν τα λάθη και τις αδυναμίες τους, αλλά και να συνειδητοποιήσουν πόσο πολύ θέλουν τον άλλο στη ζωή τους. Αν αισθάνεστε ότι και οι δυο σας είστε ειλικρινείς μεταξύ σας – αλλά και προς τον εαυτό σας – δεν αποκλείεται όντως να αξίζει να ξαναπροσπαθήσετε.

vite.gr / photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί