Την έκδηλη ανησυχία πολιτών και ΜΜΕ προκαλεί το γεγονός πως ένας διόλου αμελητέος αριθμός ηλικιωμένων, παρά τον εμβολιασμό του, καταλήγει στις κλίνες των νοσοκομείων!
Για αυτή την εξέλιξη ερωτήθηκε στο κανάλι “Alpha” της Κύπρου η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, Μαρία Κόλιου.
Η ίδια, προφανώς ερχόμενη σε δύσκολη θέση από την ερώτηση της δημοσιογράφου, δήλωσε τα εξής:
«Ποτέ ένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό…Για παράδειγμα οι άνω των 90 ετών δεν είχαν μπει στις κλινικές μελέτες κανενός εμβολίου. Επομένως ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι προστατεύονται λαμβάνοντας υπόψιν το τί προστασία έκανε σε πιο μικρές ηλικίες. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν κάποια προστασία αλλά όχι αρκετή κάποιοι που να τους προστατέψει επαρκώς από σοβαρή νόσο.
Πρόκειται για στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί σε χώρες του εξωτερικού όπως η Σκωτία και τα οποία δείχνουν ότι από 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων τα ποσοστά προστασίας έφτασαν από 85 έως 95%. «Τα ποσοστά προστασίας είναι πάρα πολύ υψηλά αλλά δεν είναι ποτέ 100%».
(ΦΩΤΟ: video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης