Με αυτό το συστατικό δεν πρέπει να καθαρίζετε ποτέ τις ηλεκτρονικές σας συσκευές

Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα πολυχρηστικό υλικό που ξεχωρίζει για την καθαριστική του δύναμη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με αυτό το υλικό, μεταξύ των οποίων είναι οι ηλεκτρονικές συσκευές και οι οθόνες τους.

Συχνά όταν ξεκινάμε το καθάρισμα, παραμελούμε τις συνέπειες των καθαριστικών προϊόντων που επιλέγουμε σε διαφορετικές επιφάνειες. Ένα συστατικό που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ποτέ για τον καθαρισμό ηλεκτρονικών ειδών είναι το ξύδι, καθώς μπορεί να τα καταστρέψει.

Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε ποτέ τα ηλεκτρονικά είδη με ξύδι


Το λευκό ξύδι είναι ένα ισχυρό οξύ αραιωμένο σε νερό, αλλά διατηρεί την οξύτητά του, η οποία όπως είναι φυσικό μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες στα ηλεκτρονικά.

Οι οθόνες των υπολογιστών, τηλεοράσεων, κινητών και tablets αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν χρησιμοποιούμε ξύδι. Το αραιωμένο οξικό οξύ μπορεί να διαλύσει την αντιθαμβωτική επίστρωση της οθόνης, να αφαιρέσει το ελαιοφοβικό φινίρισμα που απωθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα, ακόμη και να μειώσει την ευαισθησία των οθονών αφής.

Μερικοί κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι η αραίωση του ξυδιού στη μισή του δύναμη είναι κατάλληλη για τοπικό καθάρισμα οθονών, αλλά υπάρχουν ασφαλέστεροι τρόποι για να καθαρίσετε την οθόνη, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή σας.

Αναζητώντας ασφαλέστερες εναλλακτικές για τον καθαρισμό των ηλεκτρονικών σας συσκευών, συμβουλευτείτε ειδικούς ή αναζητήστε προϊόντα σχεδιασμένα ειδικά για αυτό το σκοπό.

Το ξύδι βλάπτει τις πλακέτες ηλεκτρονικών κυκλωμάτων: Μύθος ή πραγματικότητα;
Το ξύδι, ένα κοινό οικιακό προϊόν, χρησιμοποιείται συχνά για τον καθαρισμό, αλλά είναι ασφαλές για χρήση σε ηλεκτρονικά; Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το ξύδι μπορεί να βλάψει τις πλακέτες ηλεκτρονικών κυκλωμάτων (PCB), ενώ άλλοι το θεωρούν αποτελεσματικό καθαριστικό για διαβρωμένες μπαταρίες.

Πιθανοί κίνδυνοι:

Διάβρωση χαλκού: Το ξύδι μπορεί να διαβρώσει τον χαλκό, ένα βασικό υλικό στις PCB.
Βλάβη στις συγκολλήσεις: Το ξύδι μπορεί να αποδυναμώσει τις συγκολλήσεις και να επηρεάσει την αγωγιμότητα.
Υπολείμματα: Ακαθάριστο ξύδι μπορεί να αφήσει υπολείμματα που επηρεάζουν την λειτουργία των PCB.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί