«Μαύρη τρύπα» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό; Πώς την εκμεταλλεύτηκαν εκατοντάδες πολίτες άνω των 60;

Εντοπίσθηκε από αρμόδιους του υπ. Υγείας ένα κενό το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν θέλουν να εμβολιασθούν, να καθυστερήσουν τη διαδικασία

Τη μαύρη τρύπα στο σύστημα των εμβολιασμών φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν εκατοντάδες πολίτες άνω των 60 ετών που πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, τις τελευταίες ημέρες εντοπίσθηκε από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας ένα κενό, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν θέλουν να εμβολιασθούν, να καθυστερήσουν δεόντως τη διαδικασία και συνεπώς να μην καταβάλουν το πρόστιμο.

Πρόκειται για το σύστημα των κατ’ οίκον εμβολιασμών το οποίο προχωρά με ρυθμούς χελώνας λόγω και της έλλειψης προσωπικού στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και της περιορισμένης συμμετοχής των ιδιωτών γιατρών.

Όμως όσοι εγγράφονται στην λίστα για κατ’ οίκον εμβολιασμό, γλιτώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ. Αποτέλεσμα είναι πολλοί συμπολίτες μας να εγγράφονται στη λίστα, αλλά να αποφεύγουν στη συνέχεια τη διαδικασία με διάφορες δικαιολογίας και τεχνάσματα.

Η μαύρη τρύπα στους εμβολιασμούς εντοπίσθηκε από το υπουργείο Υγείας το οποίο απέστειλε εγκύκλιο προς τους Διοικητές όλων των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, στην οποία δίνει οδηγίες πότε ένας πολίτης θα διαγράφεται από τη λίστα μέσω της οποίας αποφεύγει και το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα ονόματα που είναι εγγεγραμμένα στις λίστες για κατ’ οίκον εμβολιασμό, μόνο το 40% εντοπίζονται τελικά από τους υγειονομικούς οι οποίοι θέλουν να μεταβούν στο σπίτι τους για να τους εμβολιάσουν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι πολίτες είτε δεν εντοπίζονται στις διευθύνσεις που έχουν δώσει, είτε δεν απαντούν στα τηλέφωνα, είτε επικαλούνται αδιαθεσία και μεταθέτουν το εμβόλιο για αργότερα.

(ethnos – φωτο:intime)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί