Μέχρι και μέσα στον Οκτώβρη αναμένεται να υπάρχουν αποτελέσματα από τη μελέτη της εταιρείας Pfizer για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Αυτό ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.
«Αξίζει να σημειώσουμε πως το εμβόλιο της Pfizer, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την εταιρεία, είναι πιθανό να έχει αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο» ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ίδιο το εμβόλιο αυτό έχει ξεκινήσει μελέτες φάσης 3 στις οποίες θα συμμετέχουν περίπου 30.000 άνθρωποι ενώ σημείωσε πως πρόκειται για εμβόλιο τύπου mRNA όπως και το εμβόλιο της Moderna, το οποίο και θα παρέχεται σε δύο δόσεις.
«Αν η εταιρεία καταφέρει να ολοκληρώσει τη μελέτη εντός του Οκτωβρίου, υπολογίζει πως θα έχει διαθεσιμότητα ακόμη και μέσα στο 2020 με πολλά εκατομμύρια δόσεις ενώ το 2021 υπολογίζουν ότι θα ξεπεράσουν και το 1 δισεκατομμύριο δόσεις» πρόσθεσε ο ίδιος.
sputnik/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ξύπνησαν σε ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη…από αυτό! Το βίντεο έγινε viral
- Κυρανάκης κατά Κωνσταντοπούλου για τη δίκη των Τεμπών
- Δικογραφία για απάτη σε 27χρονο «υπεύθυνο PR» – Έταζε δουλειά και… άδειαζε λογαριασμό
- Χειροπέδες σε 37χρονο καταζητούμενο διεθνώς – Κυκλοφορούσε με ταυτότητα του δίδυμου αδελφού του
- Nations League: Αυτοί είναι οι όμιλοι – Με ποιές χώρες παίζει η Ελλάδα
- Στο Κατάρ μεταβαίνει ο Ν. Δένδιας
- Θα εμπλακεί και η Συρία στον πόλεμο; Τι είπε ο ισλαμιστής πρόεδρος
- Mε τον ΥΠΕΞ της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης θα συναντηθεί ο Γ. Γεραπετρίτης
- Δένδιας: «71 χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ)»
- Ένα μπουκάλι κρασί πουλήθηκε όσο ένα υπερπολυτελές σπίτι – Ποσό που «ζαλίζει» (Photo)









