Λουκίδης: Η νέα παραλλαγή διαφεύγει της φυσικής ανοσίας και δεν έχει μεγάλη προστασία από τα εμβόλια

Για τη μετάλλαξη του κορονοϊού Κράκεν μίλησε το πρωί της Κυριακής (15/1) πνευμονολόγος Στέλιος Λουκίδης τονίζοντας πως φαίνεται ότι διαφεύγει της φυσικής ανοσίας ενώ εστίασε και στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στα φάρμακα.

«Η μετάλλαξη Κράκεν φαίνεται να επικρατεί στην Αμερική και όχι τόσο στην Ευρώπη, στην οποία υπάρχουν ελάχιστα περιστατικά τεκμηριωμένα» είπε.

«Υπάρχουν δύο εργασίες που δείχνουν σε εργαστηριακό επίπεδο, δεν πρέπει να το βάλουμε σε κλινικό επίπεδο, ότι διαφεύγει της φυσικής ανοσίας και να μην έχει μεγάλη προστασία από τα εμβόλια, με μία μικρή υποσημείωση, ότι έχεις μεγαλύτερη άμυνα εάν έχεις κάνει την επικαιροποιημένη (δόση) 4 και 5» σημείωσε ο καθηγητής μιλώντας στο Mega.

Υπογράμμισε δε πως βάσει των στοιχείων η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού δεν έχει το κλινικό αποτύπωμα που θα έβαζε κάποιον σε ανησυχία και δείχνει να έχει μία συμπεριφορά ανάλογη της «Όμικρον».


«Αυτό που έχει μπερδέψει περισσότερο και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να το βλέπουμε είναι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη συχνότητα των επαναλαμβανόμενων δόσεων. Έχει μάθει ότι οι δόσεις των εμβολιασμών είναι ετήσιες. Όταν βλέπει λοιπόν, ότι αυτό γίνεται ανά 3-4 μήνες, τον ανησυχεί και τον προβληματίζει» δήλωσε ο πνευμονολόγος Στέλιος Λουκίδης.

(megatv – φωτο:pixabay)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί