• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κύπρος: Μοντέλο πέθανε μετά το εμβόλιο AZ, συγκλονιστικές οι αναρτήσεις της

Κύπρος: Μοντέλο πέθανε μετά το εμβόλιο AZ, συγκλονιστικές οι αναρτήσεις της

Ανακοινώθηκε σήμερα ο θάνατός της...

Μία Βρετανίδα που ζει και εργάζεται στην Πάφο, η οποία παρουσίασε θρόμβωση, πέθανε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στην Κύπρο.

Τον θάνατό της ανακοίνωσε o εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Κύπρου, Χαράλαμπος Χαριλάου, προσθέτοντας ότι ήδη έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό θανάτου της.

Η Βρετανίδα εμβολιάστηκε στις αρχές Μαΐου στην Πάφο με το σκεύασμα AstraZeneca και μέρες αργότερα υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο, με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες να διερευνούν κατά πόσο σχετίζεται με τον εμβολιασμό της, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Πάφου, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε στο ΡΙΚ η αναπληρώτρια διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, Έλενα Παναγιωτοπούλου, η διαδικασία από εδώ και πέρα προβλέπει την αποστολή του ιστορικού της αποθανούσας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος θα απαντήσει στα σχετικά ευρήματα.

Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για το μοντέλο Stephanie Dubois, η οποία συνεργαζόταν με το πρακτορείο  RMG Model Agency είχε μετακομίσει στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα από όπου συνέχισε να εργάζεται.

Όπως αναφέρει το ιατρικό σάιτ «medlabnews. gr», στις 6 Μαΐου η Stephanie είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook λέγοντας πως είχε κάνει την πρώτη δόση του πειραματικού εμβολίου της Astra Zeneca.

Στις 14 Μαΐου όμως τα πράγματα άρχισαν να μην πηγαίνουν καλά. Άρχισε να παραπονιέται για πόνους στις αρθρώσεις πονοκεφάλους και ζαλάδες και ότι πάλευε για να πάρει μια αναπνοή.

Στις 18 Μαΐου ανακοίνωσε πως ένιωθε εξαντλημένη και άρρωστη και πως θα πήγαινε για εξετάσεις. Όπως θα δείτε στο λινκ, συγκλονίζουν οι αναρτήσεις των φίλων της.

Στις 19 Μαΐου ο θείος της Stephane είπε πως η κοπέλα είχε μπει στην ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Λευκωσίας.

Η κοπέλα από ότι ανέφερε ο φίλος της και προσωπικός της φωτογράφος Frank MacDonald  στην σελίδα του FB κατέληξε:

«Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω.  Η Stephanie Dubois είχε μια κακή αντίδραση στο εμβόλιο για τον COVID-19 επηρέασε τα αιμοπετάλια και έπαθε εγκεφαλική θρόμβωση. Ήταν σε κόμμα αλλά δυστυχώς πέθανε σήμερα».