• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κούβελας για κολχικίνη: Λόγω… διαφήμισης ίσως τη στερηθούν όσοι την χρειάζονται! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Κούβελας για κολχικίνη: Λόγω… διαφήμισης ίσως τη στερηθούν όσοι την χρειάζονται! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Η κολχικίνη είναι ένα φάρμακο που μου… αρέσει», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Κούβελας μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.
Σύμφωνα με τον κ. Κούβελα, η κολχικίνη χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, ευρέως στη χώρα μας για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μιας κληρονομικής νόσου η οποία ονομάζεται μεσογειακός οικογενής πυρετός και προσβάλλει, κυρίως, άτομα μικρασιατικής καταγωγής που «το παίρνουν για μια ολόκληρη ζωή«. Μάλιστα, πολλές φορές καταγράφονται ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων για το συγκεκριμένο φάρμακο οι οποίες δεν αποκλείεται να πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις. «Με τη… διαφήμιση που γίνεται μπορεί να στερηθούν οι άνθρωποι που το χρειάζονται», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Κούβελας υπογράμμισε πως η μελέτη δεν έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό, ενώ άφησε αιχμές για την απόφαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων να δώσει το «πράσινο φως», ενώ η έγκριση -όπως είπε- θα έπρεπε να δοθεί από τον ΕΟΦ και στη συνέχεια από την Επιτροπή Αξιολόγησης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Δημήτρης Κούβελας στη Μαρία Σαμολαδά:

ΠΗΓΗ: EURONEWS