Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας στον οργανισμό μας

Περισσότεροι από 1,2 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό (COVID-19) και τα συμπτώματά του αναλύονται διεξοδικά και μερικά από αυτά είναι ο υψηλός πυρετός, ο αποπροσανατολισμός και η θολή όραση.

Ο κορονοϊός (COVID-19) έχει προσβάλει πάνω από 1,2 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, και τα συμπτώματά του στον οργανισμό μας αναλύονται διεξοδικά.

Συγκεκριμένα, ο κορονοϊός έχει -κατά κύριο λόγο- κοινή συμπτωματολογία με το απλό κρυολόγημα και κάποιοι φορείς του COVID-19 είναι ακόμα και ασυμπτωματικοί.


Επίσης, ο χρόνος επώασης του κορονοϊού, δηλαδή από τον χρόνο μόλυνσης έως αυτόν των συμπτωμάτων είναι διαφορετικός και μπορεί να διαρκέσει πολλές ημέρες.

Τα πρώτα συμπτώματα που προδίδουν τον ιό είναι πυρετός, μεγαλύτερος από τους 38 βαθμούς, και οι μολυσμένοι άνθρωποι ξυπνούν τη νύχτα με αποπροσανατολισμό ή θολή όραση χωρίς να κατανοούν τι συμβαίνει και αισθάνονται ρίγη.

Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Μάργκαρετ Χάρις, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Rossiya 1 ότι περισσότερο από το 90% των ασθενών που ήταν φορείς του κορονοϊού, παρουσίαζαν αυτά τα συμπτώματα με τα οποία θα μπορούσε να ανιχνευθεί η παρουσία του COVID-19 στο σώμα.

(sputniknews – φωτο:unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί