Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον λοιμωξιολόγο δρα Μανίς Σαγκάρ, επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου και του Ιατρικού Κέντρου της Βοστώνης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Journal of Clinical Investigation», ανέλυσαν στοιχεία από ανθρώπους που είχαν κάνει από το 2015 έως τον Μάρτιο του 2020 μοριακό τεστ, το οποίο, μεταξύ άλλων, ανίχνευε τους τέσσερις γνωστούς ενδημικούς κορωνοϊούς του κρυολογήματος. Επίσης, αναλύθηκαν στοιχεία ατόμων από παρόμοιο μοριακό τεστ, που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον νέο πανδμημικό κορωνοϊό.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι ασθενείς νοσηλεύονταν με Covid-19 και είχαν παλαιότερα διαγνωσθεί θετικοί σε τεστ για κορωνοϊό του κρυολογήματος είχαν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να εισαχθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και να χρειαστούν διασωλήνωση. Είχαν, επίσης, σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα επιβίωσης από την Covid-19. Όμως, ένα παλαιότερο θετικό τεστ για κορωνοϊό του κρυολογήματος δεν εμπόδιζε κάποιον να εμφανίσει αρχικά λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.
Αυτό, κατά τους ερευνητές, σημαίνει ότι η ανοσία από παλαιότερες λοιμώξεις από άλλους κορωνοϊούς δεν προστατεύει τους ανθρώπους από το να αρρωστήσουν με Covid-19, όμως έχουν αυξημένες πιθανότητες ότι η νόσος θα έχει λιγότερο σοβαρά συμπτώματα στην περίπτωσή τους.
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eυλογιά των αιγοπροβάτων: Παρατείνονται έως τις 15/4 τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη
- Η Τουρκία συνεχίζει τις συνομιλίες για να σταματήσει η κλιμάκωση του πολέμου με το Ιράν
- Πιάστηκε συμμορία που έκλεβε από καταστήματα ηλεκτρονικών – Πώς δρούσε
- ΗΠΑ/Ιαπωνία – Κίνα: Ένα καθόλου ευχάριστο σενάριο
- Τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες της Γης από την αποστολή Artemis II δημοσίευσε η NASA
- Βουλή: Την Πέμπτη του Πάσχα η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το κράτος δικαίου
- Μέση Ανατολή: Σε αδιέξοδο κατέληξε η μεσολάβηση του Πακιστάν και άλλων χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ
- Γ. Παναγόπουλος: Παρείχα κάθε στοιχείο – Ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου
- Οδηγίες για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πασχαλινό Τραπέζι – Δείτε αναλυτικά









